Actualitate

5 locuri din Cluj, perfecte pentru o întâlnire romantică de 8 martie

În fiecare an, ziua de 8 Martie este una specială pentru doamne şi domnişoare. De Ziua Femeii, ele sunt în centrul atenţiei şi persoanele iubite încearcă să le ofere cele mai potrivite cadouri.

Deseori suntem în pană de idei pentru cumpărarea unui cadou, așa că alegem să scoatem persoana dragă în locuri cât mai frumoase.

Cum ar putea arăta o zi de 8 martie în Cluj, în aer liber?

Astăzi vă propunem câteva locuri din Cluj unde puteți ieși cu persoanele dragi vouă de 8 martie.


Cetățuia

Dacă locuiți în județul Cluj, sunteți norocoși din mai multe puncte de vedere, însă, Cetățuia este unul dintre cele mai importante. O panoramă spre oraş, cu multe clădiri, turle de biserici, verdeaţă, cartiere de blocuri noi, Someşul, Cluj Arena şi alte detalii care se pierd în zare.

Dacă v-ați gândit să petreceți o zi sau o seară mai romantică, de unde puteți să priviți întregul oraș, cetățuia este cea mai bună alegere. Cetățuia este una dintre zonele cele mai înalte și importante din punct de vedere al panoramei care se poate admira. De pe Cetățuie, Clujul are o altă imagine, în special la răsăritul sau apusul soarelui și seara când se văd multitudinea de becuri ce luminează orașul.


Piața Muzeului și Casa Matei Corvin

Poartă această denumire după Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se regăsește în capătul Pieței. Acum, Piața Muzeului este o frumoasă zonă pietonală unde vei regăsi o mulțime de localuri fascinante, dar și Biserica Franciscană.

În centru, se poate vedea obeliscul Karolina, atracție realizată în amintirea vizitei la Cluj a împăratului Francisc I și soția acestuia, Carolina Augusta. Casa Matia Corvin sau Casa Mehffy, așa cum mai este cunoscută, este o clădire în stil gotic al secolului XV-lea, acum Universitatea de Arte și Design. Aici, în această casă, hanul orașului din acea vreme, s-a născut Matia Corvin, 23 februarie 1443, fiul marelui voievod al Transilvaniei, Ioan de Hunedoara.


Parcul Central

Parcul Central are o vechime de peste 180 de ani și este unul dintre principalele spații verzi din zona centrală a Clujului. Parcul Central este delimitat de Cluj Arena la Vest, Teatrul Maghiar de stat la Est și râul Someșul Mic la Nord. Este obiectivul turistic înscris pe lista monumentelor istorice din Cluj, elaborată de către Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Numit candva ,,Parcul Poporului”, parcul Central din Cluj-Napoca este într-adevăr asimilat în conștiință comună ca fiind al clujenilor. De-a lungul anilor, în Parcul Central se țin cele mai spectaculoase festivaluri din România, precum Untold și Jazz in the Park.


Aceste evenimente au dus la o schimbare pozitiva si binevenita in atmosfera parcului, deoarece an de an tot mai mulți turiști ajung să admire Parcul Mare din Cluj-Napoca.

Grădina Botanică

Ideea amenajării acestei grădini datează încă din 1872. Grădina s-a dezvoltat însă abia din 1920, când profesorul academician Alexandru Borza a refacut proiectul grădinii oferindu-i imaginea pe care o cunoaștem în prezent.


Tot dezvoltându-se, Grădina “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca a ajuns să atingă recorduri greu de egalat în România în materie de botanică.

În interiorul grănițelor sale exista peste 10.000 de specii diferite de plante.

Numărul de specii de plante din Grădina Botanică din Cluj-Napoca a început sa depaseasca pragul de 10.000. Culese atât din teritorii cu climat tropical, cât și din regiuni temperate, aride sau arctice, plantele din această grădină sunt plasate pe o suprafață impresionantă de 14 hectare.Grădina găzduiește 6 sere cu specii de plante rar intalnite, dar și două grădini în aer liber.

 Turnul Croitorilor

La Cluj-Napoca, întâlnești aproape la fiecare pas construcții și monumente cu o încărcătură istorică și culturală aparte. O astfel de construcție este și Turnul Croitorilor. Acesta face parte din vechiul zid de apărare al orașului și este unul dintre puținele care s-au păstrat într-o stare foarte bună până în ziua de astăzi.

În apropierea Turnului este situată statuia lui Baba Novac, generalul lui Mihai Viteazul care a fost tras în țeapă în anul 1601 și al cărui trup a fost expus în apropierea bastionului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter