Actualitate

Legătură pietonală și ciclistă între Barajul Florești și Podul Garibaldi: „Ar scoate din Clujul înghesuit mii de persoane în fiecare weekend!”

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru propune construirea unei piste de biciclete dublată de un coridor pietonal între barajul din Florești și Podul Garibaldi din Cluj-Napoca.

Legătură pietonală și ciclistă între Barajul Florești și Podul Garibaldi: „Ar scoate din Clujul înghesuit mii de persoane în fiecare weekend!” Legătură pietonală și ciclistă între Barajul Florești și Podul Garibaldi: „Ar scoate din Clujul înghesuit mii de persoane în fiecare weekend!”

Dacă ar exista „administrații profesioniste la Florești și Cluj-Napoca”, s-ar rezolva problema mobilității clujenilor, alternativ traficului auto, susține Dohotaru. Acesta spune că poate doar între Otopeni și București se mai înregistrează același „dezastru în trafic” ca între Florești și Cluj-Napoca. „De ce să nu scoatem vreo 10% din navetiști, poate chiar mai mulți pe termen lung, cu o pistă de biciclete între Florești și Cluj-Napoca?”, se întreabă deputatul independent.

„O astfel de pistă, dublată de un coridor pietonal, acces la spații verzi și apă ar schimba față localității Florești, care nu are spații publice verzi. Ar scoate din Clujul înghesuit și mii de clujeni în fiecare weekend. Acest spațiu verde – albastru, plin de garduri la zonele verzi, poate deveni și cel mai mare spațiu public verde din Cluj, de peste 100 de hectare, în care nu ne întâlnim deloc cu mașinile care ne poluează, stresează și accidentează, dar ne și blochează în trafic”, se arată într-un mesaj al lui Adrian Dohotaru.


Potrivit calculelor parlamentarului clujean, distanța de la baraj până la Podul Garibaldi se poate parcurge în doar 24 de minute. De asemenea, dacă clujenii ar veni dinspre Gilău, unde există deja acces pietonal și velo pe dig, traseul de circa 14 km ar putea fi parcurs în aproximativ 48 de minute, afirmă Dohotaru.

„Și dacă nu venim la serviciu, zona e perfectă pentru promenadă în weekend sau după-amiaza, cu Someșul, mlaștinile și zonele verzi, plus Pădurea Hoia-Baciu, extrem de bogate în biodiversitate. Nici Boc, nici Șulea nu au deschis vreodată problema, nu au aplicat pentru fonduri europene, nu au acceptat propunerea mea de a face un Consiliu al Apei. Apoi, doar prin tranzitarea zonei putem rezolva și problema aruncării deșeurilor în apă”, mai susține deputatul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter