Actualitate

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a încep simularea de BAC

Simularea la Matematică și Istorie va fi susținută astăzi, de la ora 9:00, de elevii de clasele a XI-a și a XII-a.

Simularea examenelor de Bacalaureat 2019 este organizată la nivel național, cu subiecte concepute de Ministerul Educației. Liceenii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele de simulare. Anul acesta, Ministerul a anunțat că testează pe elevi introducerea a minimum 30% teste grilă în subiectele de simulare la Matematică și Istorie pentru clasele a XI-a.

Consiliul Național al Elevilor s-a declarat împotriva extinderii subiectelor grilă în cerințele de la examen, avertizând că asta se va traduce printr-o rată de promovare artificial mărită la Bacalaureat.


Simularea începe la ora 9:00, moment în care în fiecare sală de clasă sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele de simulare, timp care se scurge din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.


Subiectele de la simularea bacalaureatului 2019 sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care creează subiectele pentru toate examenele naționale. CNEE precizează în comunicatul remis astăzi Edupedu.ro că subiectele sunt asemănătoare modelelor publicate pe subiecte.edu.ro, “și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată”.

Tot CNEE va publica și baremele în funcție de care profesorii vor nota lucrările liceenilor. “Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli”, spune Centrul Național de Examinare.


Rezultatele de la simulare “vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

Notele obținute de elevi la simularea de BAC 2019 nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter