Actualitate

Mersul pe jos, încurajat de Emil Boc: „Trebuie să construim un oraș în care mersul pe jos să fie plăcut!”

În condițiile în care traficul auto este „sufocat” pe zi ce trece de mașinile care iau cu asalt Clujul, primarul Emil Boc susține că orașul trebuie să devină „prietenos cu mersul pe jos”.

Edilul continuă să marșeze pe ideea de îmbunătățire a calității vieții la Cluj-Napoca și se mândrește cu aprecierea națională și mondială de care s-a bucurat orașul în 2018.

„Cea mai frumoasă împlinire a anului trecut este clasamentul mondial în care Clujul, primul oraș din România, așa cum bănuiam și intuiam, se află în fața unor orașe importante din lume, pe locul 106 din 226 de localități selectate prealabil din alte 1.000 de orașe. Direcția pe care suntem este una bună, iar cuvântul de ordine al anului 2019 este calitatea vieții.


Toate serviciile Primăriei trebuie să răspundă la nevoile cetățenilor, la termen, respectuos, politicos, în baza legii, să încerce să găsească soluții, nu să caute motive cum să nu rezolve problema cetățeanului. De la salubritate, spații de joacă pentru copii, competiții sportive, siguranță, locuri de muncă bine plătite, servicii medicale, educație, Clujul trebuie să rămână un oraș de referință al României”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local.

Mersul pe jos trebuie să fie „util și interesant”


Primarul recunoaște că nu doar tânăra generație, ci și vârstnicii trebuie să se bucure de o calitate a vieții sporită, dezvăluind că Primăria are în plan construcția unui cămin de bătrâni.

„Trebuie să ne gândim la toate generațiile, cum vrem să trăim, mult și prost sau mult și de calitate? Acum e momentul, oamenii trebuie să aibă acces la spații publice unde să se poată manifesta, locuri unde să facă mișcare, acces la alimentație adecvată șamd. Ne gândim ca în anul 2019 să întemeiem și un cămin de bătrâni. [...] La toate acestea se adaugă calitatea spațiilor de locuit.


Trebuie să ai un oraș prietenos cu mersul pe jos, să construim un oraș în care mersul pe jos să fie plăcut, iar pentru asta trebuie îndeplinite patru condiții: să fie util, confortabil, sigur și interesant. Să am la distanță de mers pe jos toate facilitățile elementare, școală, grădiniță, bancă, magazin. Să fiu în siguranță, să nu fiu spulberat pe trecerea de pietoni sau să nu pot merge pe trotuar pentru că este plin de mașini. De asemenea, trebuie să văd chestii interesante pe unde mă plimb, nu doar niște clădiri mohorâte, nefațadizate.

Fața orașului se schimbă, uitați-vă ce succes a avut Târgul de Crăciun. Multiplicarea de spații publice trebuie să deservească oamenii, ea trebuie făcută și în cartiere, și în alte zone ale orașului, nu doar în centru, pentru că cetățenii au nevoie de socializare”, susține Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter