Actualitate

Fiii unei cunoscute avocate din Cluj au fost arestați pentru trafic de droguri

Judecătorii Tribunalului Cluj au dispus arestarea mai multor tineri acuzaţi că fac parte dintr-un grup de criminalitate organizată. Aceştia vindeau substanțe cu efect psihotrop, substanțe care au efect similar cel al drogurilor.

Astfel, judecătorul a dispus arestarea lui Elias (foto) și Ibrahim Dairatani, Adrian Făgădar, Marius și Imre Kallo, Daniel Mara, Claudiu Otvoș, Costel Penciuc, Marian Suciu și Adrian Veber. Frații Dairatanii sunt fiii unei cunoscute avocate din Baroul Cluj, Monica Dairatani, potrivit evz.ro.

Pe pagina de Facebook a lui Elias Dairatani, acesta a scris că luptă împotriva drogurilor.


Polițiștii clujeni de la Brigada de Crimă Organizată Cluj au organizat o acțiune, în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a celor implicate în această rețea.

”La data de 11.04.2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, au efectuat un număr 19 percheziții domiciliare pe raza judeţului Cluj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din mai mulţi suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive”, se arată în comunicatul DIICOT.


Polițiștii susțin că în perioada 2016 – 2017, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire şi plasare pe piaţa de consumatori a unor substanţe cunoscute generic sub denumirea de „substanţe etnobotanice”, al cărei principal scop era obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de circa 3 kilograme de substanţe psihoactive, 50 de plicuri cu substanţe psihoactive, trei cântare şi instrumente de consum, precum şi sumele în cuantum de 20.210 lei, 2.305 euro şi 20 de lire sterline.


Respectivul praf se vinde cu prețuri între 30-50 de lei, profitul traficanților fiind dublu. Praful era adus din China, prin intermediul poștei, având ca destinatar, de regulă, unul dintre membrii rețelei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter