Actualitate

Un preot şi-a îngropat soţia în curtea unei biserici din cartierul Grigorescu. Oamenii sunt revoltaţi: “Ne îngropăm morții pe unde apucăm”

Mitropolitul IPS Andrei Andreicuț a oficiat slujba de înmormântare și recunoaște că situația e delicată, dar face apel la tradițiile românești.

Un preot şi-a îngropat soţia în curtea unei biserici din cartierul Grigorescu Un preot şi-a îngropat soţia în curtea unei biserici din cartierul Grigorescu

În curtea bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, situată chiar între blocuri, în cartierul Grigorescu, a fost înmormântată soţia preotului paroh, Petru Varga.

Potrivit evz.ro, mormântul a fost săpat foarte aproape de gardul Institutului de Cercetări în Chimie „Raluca Ripan” și la 50 de metri de blocurile de locuințe.


„Suntem într-un oraș de cinci stele. Suntem Capitală Europeană a Tineretului și noi ne comportăm ca în Evul Mediu. Ne îngropăm morții pe unde apucăm, în cazul de față în curtea bisericii. Dacă îmi îngrop și eu morții în spatele blocului în care locuiesc, totul va fi bine”, spune George Desmirean, un clujean care locuiește în blocul de vizavi de biserica din cartierul Grigorescu.

Oamenii, care sunt extrem de nemulțumiți de situația creată, spun că la slujba de înmormântare a participat inclusiv mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și că nicio autoritate nu și-a dat seama și nu a intervenit pentru a dispune ca persoana decedată să fie îngropată într-un cimitir aurorizat.


Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a oficiat slujba de înmormântare și spune că nu este nimic anormal ca o persoană apropiată bisericii să fie îngropată în curtea acesteia.

Deși există legi clare care interzic înhumarea persoanelor decedate în alte locuri decât în cimitire autorizate, oficialii de la Primăria Cluj Napoca și cei de la Direcția de Sănătate Cluj dau din umeri. Iulia Perșa de la Biroul de Presă al Primăriei Cluj Napoca a declarat pentru evz.ro că inspectorii nu au fost informați că un cadavru va fi înhumat în curtea unei biserici din Cluj. „Noi nu am știut nimic. Problema este acum la DSP Cluj”, a spus Perșa.


La DSP Cluj nu s-a cerut niciun aviz, dar nici nu se știe ce soluții se vor adopta.

abonare newsletter