Actualitate

Salina Turda, luată cu asalt în zilele libere

<p><img src="documente/stories/05_mai/03_ziua/06 salina turda.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Turiştii au „invadat“ Salina Turda de 1 Mai, dar şi de Paşte. Sărbătorile au fost extrem de „prolifice” pentru administratorii societăţii Salina Turda, încasările depăşind aşteptările.</p> <p />

Obiectivul de la Turda a revenit în atenţia agenţiilor de turism dar şi a celor care doresc să organizeze excursii pe cont propriu.

 


Atât de sărbătorile Pascale cât şi de 1 Mai, turiştii nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi la salina Turda, deschiderea sezonului debutând în mod pozitiv. Printre cei care au venit la Salina Turda în weekend s-au numărat Gheorghe Ştefan, antrenorul echipei de handbal Universitatea Cluj, şi Ionuţ Mocanu, fost baschet la U Mobitelco.

 


Debut bun de sezon

 


„Au fost foarte mulţi vizitatori şi în ajunul sărbătorilor dar şi în prima şi a doua zi de Paşte. După ora 12.30-13 au început să vină. Ceea este îmbucurăror este faptul că turişii au început să se obişnuiască cu intarea nouă din Băile Sărate şi vine pe acolo. Bineînţeles că nu mai vin aşa de mulţi ca la deschidere, atunci a fost elementul de noutate, dar suntem mulţumiţi cum a debutat sezonul”, a declarat Ovidiu Mera, directorul Salinei Turda. Astfel, încasările din aceste zile au depăşit aşteptările adminsitratorilor Salinei. Practic, în fiecare săptămână, mii de turişti din întreaga ţară dar şi din străinătate vin să vadă “minunea” de la Turda.

 


Modernizarea a dat roade

 


Lucrările de reabilitare a Salinei au început în urmă cu doi ani, au costat 6 milioane de euro şi au fost finanţate în mare parte din fonduri europene. Mai exact 4,8 milioane de euro au fost banii europeni, iar restul - cofinanţare din partea Primăriei Turda şi a Consiliulio Judeţean Cluj. Obiectivul principal al proiectului l-a reprezentat amenajarea Salinei Turda în vederea utilizării acesteia ca zonă de turism balnear, respectiv amenajarea minei Rudolf, a minei Gisela şi a minei Terezia, reparaţia balconului şi a scărilor din mina Iosif, realizarea unei a doua intrări din Valea Durgău, reparaţii şi reabilitări ale spaţiilor, modernizarea şi extinderea instalaţiilor electrice în mină, dar şi dotarea cu echipamente specifice şi instalaţii pentru mina de sare. În plus, au fost amenajate grupuri sanitare în mină şi a fost pusă la punct o reţea interioară de comunicaţii - audio-video, internet, securitate, alarmă şi supraveghere. Totodată, a fost instalat un lift panoramic, o pistă de bowling, popice şi golf, dar şi un debarcader, acestea fiind doar câteva din “îmbunătăţirile” aduse zăcământului de sare de la Turda.

 

abonare newsletter