Actualitate

Un posibil premiu pentru Turda, acordat de Revista Română de Administraţie Publică Locală

Turda este nominalizată de către Revista Română de Administraţie Publică Locală să participe, în acest an, la Concursul Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală, pentru unul din domeniile de competență, cu un proiect al serviciului de asistență socială și anume, „Centrul comunitar de igienă şi sănătate” din cartierul Poiana.

Primăria Turda. Sursă foto: turdalive.ro Primăria Turda. Sursă foto: turdalive.ro

Începând din 2011, Revista Română de Administraţie Publică Locală organizează Concursul Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală „Cele bune să se-adune!” deoarece doreşte o administraţie locală performantă, eficientă, transparentă şi democratică şi consideră că meritele celor care s-au remarcat în activitatea lor prin rezultate deosebite în administraţia publică locală trebuie recunoscute şi rezultatele proiectelor reuşite trebuie împărtăşite ca bune practici spre beneficiul întregii administraţii.

Iată că în acest an, Turda este nominalizată pentru unul din domeniile de competență, un proiect al serviciului de asistență socială și anume, „Centrul comunitar de igienă şi sănătate” din cartierul Poiana.


Premierea va avea loc la Brașov în perioada 12-14 decembrie.

Proiectul administrației locale turdene vizează trei aspecte : partea de igienă, sănătate corporală și ținută vestimentară.


”Acolo există cinci mașini de spălat profesionale, pentru toată comunitatea din zona Margaretelor, există un cabinet medical, cu un asistent care asigură serviciile medicale primare, dar și un segment de consiliere pe tot ceea ce înseamnă asitență socială. Sunt angajate trei persoane, administrator, asistent social șI asistentul medical. Ca o apreciere, după doi ani de funcționare a acestui centru, se observă deja  schimbare de mentalitate, nu numai în rândul persoanei adulte dar și în rândul elevilor. Am organizat adevărate campanii care să stimuleze participarea în rândul tinerilor la procesul de învățământ. Acest lucru s-a văzut și la începerea anului școlar 2013-2014…spre deosebire de comunitatea de pe Nicolae Teclu sau Arieșului, la cei de Margaretelor de observă o evoluție în mentalitate”, explică Denisa Napău șeful SPAS Turda.

Efectul acestui centru este foarte pozitiv, țin să sublinieze reprezentanții municipalității.


Proiectul intitulat „Centrul comunitar de igienă şi sănătate”, a fost finanțat prin intermediul Fondului Român de Dezvoltare Socială, componenta de intervenţii prioritare pentru comunităţile rome.

Grantul în valoare de 118.771 euro de la FRDS a fost completat de o contribuţie locală în valoare de 12.374 Euro, din care contribuţie de la bugetul local în valoare de 9.429 Euro şi contribuţie în muncă a membrilor comunităţii de romi în valoare de 2.945 Euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter