Actualitate

FOTO: Strada Frunzişului, locul unde pietonii sunt ignoraţi

Trecerea de pietoni de pe strada Frunzişului, unde, miercuri, o fată de 16 ani a fost rănită grav, este un adevărat test de curaj pentru clujenii care se încumetă s-o traverseze. Maşinile circulă cu viteză, nu reduc viteza la apropierea de trecere, iar pietonii, de cele mai multe ori, preferă să nu-şi rişte viaţa şi parcurg o distanţă mai lungă până la cea mai apropiată trecere de pietoni din Mănăştur sau din Zorilor.

După ce miercuri dimineaţa poliţiştii clujeni anunţau că la trecerea de pietoni de pe strada Frunzişului a avut loc un accident rutier, după ce un conducător auto de 61 ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Mănăştur-Zorilor, a surprins şi accidentat o minoră de 16 care era angajată în traversarea străzii, am făcut un test să vedem cât este de vizibilă această trecere pentru şoferi şi câţi pietoni aleg s-o folosească.

Cu toate că zona este intens circulată mai degrabă de maşini decât de pietoni, totuşi am întâlnit şi clujeni care doreau să utilizeze trecerea dar nu aveau curaj. Timp de o oră, pe trecerea de pietoni de pe strada Frunzişului au traversat trei persoane.


Cu toate că se afla pe trecerea de pietoni, o tânără era cât pe ce să fie accidentată după ce şoferii nu au oprit să-i acorde prioritate.

„Prefer să merg mai jos la sensul giratoriu din Mănăştur decât să traversez pe aici, îmi este frică, maşinile circulă cu viteză prea mare”, a spus Costel M. (60 de ani).


„Nu traversez pe aici, nu vedeţi cum se circulă? Mersul pe jos face bine”, a comentat şi Larisa F. (56 de ani).

IPJ Cluj se ascunde după un limbaj de lemn

Întrebaţi de ce aparatele radar nu stau mai des pe strada Frunzişului şi de ce poliţiştii nu îi sancţionează pe cei care nu acordă prioritate de trecere, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au declarat că trecerea de pietoni este semnalizată corespunzător. „Referitor la trecerea de pietoni de pe strada Frunzişului, la care faceţi referire, este semnalizată prin indicatoare rutiere şi marcaje pe partea carosabilă”, ne-au transmis cei de la IPJ Cluj.


Cinci minori răniţi grav

Potrivit IPJ Cluj, în municipiul Cluj-Napoca, în urma accidentelor rutiere grave produse în anul 2013, cinci minori au fost răniţi grav iar în anul în 2012, un minor a decedat şi alţi opt au fost răniţi grav. În ceea ce priveşte numărul de accidente rutiere grave în care au fost implicaţi conducători de autoturisme care au vârsta peste 65 ani, în anul 2013 nu au fost înregistrate accidente, iar în anul 2012, şase persoane au fost rănite grav şi trei rănite uşor.

Alte zone cu probleme?

Dacă ştiţi şi alte zone cu probleme sau locuri unde se găsesc treceri de pietoni periculoase în municipiul Cluj-Napoca vă invităm să ne scrieţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter