Actualitate

Traian Mariş, fostul şef de la Direcţia Silvică Cluj, ar putea scăpa de puşcărie: a recunoscut că a luat mită

Fostul şeful al Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, în prezent aflat în arest preventiv pentru luare de mită, şi-a recunoscut vinovăţia în faţa judecătorilor de la Tribunalul Cluj şi are toate şansele să primească o reducere cu o treime a pedepsei deoarece şi-a recunoscut integral vinovăţia.

În faţa judecătorilor avocatul lui Traian Mariş, Călin Budişan, a cerut ca Mariş să primească o condamnare cu suspendare condiţionată. La rândul lor, procurorii clujeni au cerut o pedeapsă cu executarea având în vedere gravitatea faptelor de care este acuzat.

„Am cerut o pedeapsă cu suspendare condiţionată sub supraveghere şi reducerea acesteia cu o treime. Instanţa a rămas în pronunţare. Cel mai probabil săptămâna viitoare se va da o sentinţă”, a declarat Călin Budişan.


De asemenea, Valentin Mariş, intermediarul mitei, a cerut prin avocatul său o pedeapsă cu amenda penală.

Pe 18 aprilie, şeful Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, a fost arestat pentru 29 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Cluj, după ce anterior fusese reţinut de DNA pentru luare de mită în formă continuată. Fostul director al Direcţiei Silvice Cluj Traian Maris, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată, în 10 mai, pentru luare de mită, fiind acuzat că solicita bani de la pădurari pentru a le asigura păstrarea locurilor de muncă şi pentru a le aviza favorabil controalele dispuse în cantoane. În rechizitoriul în cazul lui Traian Mariş, procurorii DNA arată că era "o practică repetată şi constantă" a conducerii Direcţiei Silvice Cluj de a le cere bani angajaţilor sub forma unei "cotizaţii" de 20.000 de euro anual pentru fiecare district din cadrul Direcţiei. Banii erau remişi în două tranşe. De asemenea, pădurarii îi trimiteau lui Mariş şi material lemnos, în schimb aceştia având "asigurate" posturile. Procurorii spun că Traian Mariş a primit de la Valentin Mariş, pădurar la Direcţia Silvică Cluj, trimis şi el în judecată în acest caz, suma de 10.000 lei, provenită de la acesta şi de la denunţătorii Voicu Tomoş şi Călin Bîlc.


La dosar există şi interceptări ale unor convorbiri între Valentin Mariş şi denunţători, Mariş oferindu-se să discute cu directorul Direcţiei Silvice pentru a-l convinge să aibă o atitudine mai îngăduitoare faţă de cei doi denunţători, respectiv să nu fie sancţionaţi şi, totodată, să rezolve şi problema sa legată de un viitor control în Cantonul 17.

Traian Mariş a preluat conducerea Direcţiei Silvice Cluj în 8 iunie 2012, el fiind în prezent suspendat din funcţie.


Citeşte şi:

Lucia Varga: Pădurarii clujeni să fie daţi afară, foştii lor şefi să fie cercetaţi 


STENOGRAME: Pădurarii primeau şpagă în conturile bancare ale copiilor 

Şeful Direcţiei Silvice Cluj a fost trimis în judecată pentru luare de mită 


Cum ajungea ȘPAGA în buzunarul şefului de la Direcţia Silvică Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter