Actualitate
Sindicaliştii au încheiat mitingul de la Parlament
<p>Sindicaliştii au încheiat mitingul de la Parlament, liderii confederaţiilor spunându-le să nu plece dezamăgiţi, pentru că acesta este doar începutul şi făcând apel la grevă generală.</p>
Mitingul de protest organizat de cele cinci confederaţii sindicale, la care au participat sindicalişti din toată ţara, s-a încheiat cu două ore mai devreme decât era programat.
Înainte de a anunţa încheierea protestului de la Parlament, unde a început dezbaterea moţiunii de cenzură a opoziţiei la adresa Guvernului Boc, liderii sindicali au făcut apel la grevă generală, spunându-le oamenilor să nu fie dezamăgiţi după acţiunea de miercuri, pentru că aceasta reprezintă doar începutul în lupta împotriva Executivului.
Sindicaliştii au fost apoi anunţaţi că mitingul s-a încheiat şi că îi aşteaptă autocarele pe Splaiul Unirii.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Florin Hulea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în jurul orei 15.30 protestatarii au început să plece în număr mare din Piaţa Constituţiei.
El a precizat că, la momentul de vârf al manifestaţiei, în Piaţa Constituţiei au fost prezenţi peste 8.000 de sindicalişti.
Acesta a mai spus că, pe parcursul mitingului, opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care două au fost duse la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. El a precizat că o persoană a leşinat lângă scena de unde liderii sindicali le-au vorbit manifestanţilor, fiind inconştientă în momentul în care a fost dusă la spital. De asemenea, un bărbat de 33 de ani, aflat cel mai probabil în stare avansată de ebrietate, a fost transportat la spital pentru că i s-a făcut rău. Celelalte şase persoane au acuzat ameţeli sau stări de leşin, însă după ce li s-a acordat primul ajutor s-au întors la miting.
Mitingul din Piaţa Constituţiei a început la ora 12.30, cu aproape trei ore înainte de dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse de opoziţie, după ce Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea pe Codul Muncii. Potrivit liderilor sindicali, la protest au participat aproximativ 12.000 de oameni.
Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care a fost citită săptămâna trecută şi este dezbătută şi votată miercuri.
PDL şi UDMR au anunţat că au decis ca parlamentarii lor să nu-şi exprime votul la moţiunea de cenzură.
Liderii PSD, PNL şi PC au anunţat că parlamentarii Opoziţiei vor fi prezenţi cu toţii şi vor vota moţiunea de cenzură.