Actualitate

Tribunalul Prahova a stabilit termenul în dosarul în care va fi judecată contestaţia DNA la decizia de eliberare condiţionată a Elenei Udrea

Tribunalul Prahova judecă, în data de 17 iulie, contestația DNA față de decizia Judecătoriei Ploiești privind eliberarea condiționată din penitenciar a Elenei Udrea.

Tribunalul Prahova a stabilit termenul în dosarul în care va fi judecată contestaţia DNA la decizia de eliberare condiţionată a Elenei Udrea| Foto: monitorulcj.ro Tribunalul Prahova a stabilit termenul în dosarul în care va fi judecată contestaţia DNA la decizia de eliberare condiţionată a Elenei Udrea| Foto: monitorulcj.ro

 

 


Magistrații de la Judecătoria Ploiești au decis eliberarea condiționată a Elenei Udrea.

CITEȘTE ȘI: 
DNA contestă decizia de eliberare condiționată a Elenei Udrea. Fostul ministru a fost externat de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti.

Ulterior, DNA Ploiești a contestat decizia Judecătoriei Ploiești de eliberare condiționată a fostului ministru al Turismului Elena Udrea.


Tribunalul Prahova a stabilit termenul în dosarul în care va fi judecată contestaţia DNA la decizia de eliberare condiţionată a Elenei Udrea

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova va judeca această contestație joi, 17 iulie, la ora 9:30, notează Agerpres.ro

Judecătoria Ploiești a decis, săptămâna trecută, că Elena Udrea poate fi eliberată condiționat din penitenciar.


CITEȘTE ȘI:
Motivarea magistraților în cazul eliberării condiționate a Elenei Udrea: „Infracțiunile au fost săvârșite cu mult timp în urmă, nu mai deține funcțiile respective”

În motivarea deciziei se arată că eliberarea condiționată a Elenei Udrea este posibilă în condițiile în care fostul ministru a comis faptele cu mult timp în urmă și nu mai deține funcțiile respective, a dat dovezi temeinice de îndreptare, iar recuperarea prejudiciului nu reprezintă o condiție care să nu permită eliberarea condiționată.

Potrivit documentului, prejudiciul din dosar a fost parțial achitat, iar pentru diferența rămasă au fost instituite măsuri asigurătorii constând în sechestre, urmând ca recuperarea integrală să se realizeze prin valorificarea acestora.


„În acest context, instanța subliniază că achitarea prejudiciului nu reprezintă o condiție imperativă pentru acordarea liberării condiționate, conform legislației incidente”, se precizează în motivare.

La sfârșitul lunii mai, Tribunalul Prahova a admis contestația la executare formulată de Udrea și a dispus deducerea din pedeapsa de șase ani închisoare pe care aceasta a primit-o în dosarul „Gala Bute” a unei perioade cumulate de circa opt luni.


Fostul ministru se află în Penitenciarul Târgșor din iunie 2022, după extrădarea din Bulgaria.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată că a coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de Ministerul Turismului, pe care îl conducea.

Anchetatorii spuneau că sumele obținute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie al Organizației București a PDL sau al fostului șef al Federației Române de Box, Rudel Obreja.

Udrea mai este acuzată că a determinat funcționari din Ministerul Turismului să își încalce atribuțiile cu prilejul achiziției de servicii de publicitate la gala unde a boxat Lucian Bute.

Prejudiciul imputat Elenei Udrea se ridică la 3 milioane de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Motivarea magistraților în cazul eliberării condiționate a Elenei Udrea: „Infracțiunile au fost săvârșite cu mult timp în urmă, nu mai deține funcțiile respective”

Elena Udrea poate fi liberată condiționat. Decizia nu este definitivă.

abonare newsletter