Actualitate

Examen picat la omenie. Tânără, lovită pe trecerea de pietoni și șoferii trec nepăsători. Medici: „Intervenția martorilor nu se limitează strict la apelarea 112”

O adolescentă a fost lovită pe trecerea de pietoni de un șofer care mai apoi și-a continuat drumul. La fel ca și fugarul, alți șoferi au depășit victima și și-au văzut de drum. Medicii au reacționat la această filmare.

Mașinile au ocolit victima/ Foto: captură ecran video @zoso - X Mașinile au ocolit victima/ Foto: captură ecran video @zoso - X

 

 


Cinism incredibil al unor șoferi bucureșteni: o adolescentă este lovită pe trecerea de pietoni, în plină zi, dar vinovatul pleacă mai departe, iar alți șoferi ocolesc victima și-și continuă drumul, scrie defapt.ro

 


O cameră de bord a surprins momentul în care adolescenta este lovită în plin, pe trecerea de pietoni, de o mașină albastră.

După ce a pus-o la pământ, șoferul și-a continuat drumul. Trist este faptul că mai mulți șoferi ocolesc locul accidentului ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.


Ce facem atunci când suntem martori la un accident rutier?

Reprezentanții Academiei de Prim Ajutor, un proiect realizat de tineri medici din Cluj prin care aduc cursurile de prim ajutor mai aproape de populație, au transmis o serie de informații de cum să reacționăm dacă suntem martori la un accident rutier, pe fondul întâmplării din București.

În primul rând, primul ajutor nu înseamnă doar apelul la 112. Potrivit acestora, există mai multe recomandări prin care se poate ajuta victima.


„Sunt martor la un accident rutier, e suficient să sun la 112?
Nu! Intervenția martorilor în cazul unui accident rutier nu se limitează strict la apelarea 112.
Dar ce putem face în plus? Haide să vedem:

  •  Pasul 1:
    Parchează mașina în singuranță, pornește avariile (acum ai ocazia să le folosești pe bune, nu numai până te duci la Mega sa îți iei semințe) și asigură zona accidentului. Folosește triunghiurile de avertizare și echipează-te cu vesta reflectorizantă.
  • Pasul 2:
    Evaluează rapid numărul de victime și starea lor de conștiență. Pentru asta, poți folosi algoritmul Conștiență - ABC.
    A: airway (cale aeriană)
    B: breathing (respirație)
    C: circulation (circulație)
  • Pasul 3:
     Sună / Roagă pe cineva să sune la 112 și oferă cât mai multe informații.
    Sfat: Când te deplasezi cu mașina (și nu numai), este bine să încerci să te orientezi în spațiu (uneori GPS-ul ne face să uităm unde suntem exact).
  •  Pasul 4:
    Evaluează complet victimele și tratează urgențele vitale (asfixie, sângerare masivă etc)”, au transmis reprezentanții Academiei de Prim Ajutor.

De asemenea, există o serie de greșeli care pot agrava starea victimei.


Acestea sunt:

  • Mobilizează victimele de la faţa locului pentru a le transporta cât mai repede la spital, fără a aştepta sosirea echipajelor medicale.
  • Extrag sau mobilizează victimele din mașinile avariate, cu toate că nu există un pericol imediat pentru acestea.
  •  Nu țin cont de siguranța salvatorului și se expun pericolelor.
  • Nu anunță accidentul în timp util sau nu furnizează date suficiente dispecerului 112.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum se manifestă un atac de cord și cum îl recunoaștem? Medici: „Cunoașterea tehnicilor de prim ajutor poate face diferența dintre viață și moarte”

Un bărbat a murit pe stradă, în Satu Mare. Timp de 3 ore oamenii au trecut nepăsători pe lângă el

abonare newsletter