Actualitate

Ora de frumusețe: Tenul uscat – îngrijire pe timp de iarnă

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/27/12 ten.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Citeşte ce paşi trebuie să urmezi pentru a ţi îngriji tenul uscat în sezonul rece.</p>

Pentru că iarna s-a instalat și pe meleagurile noastre, Roxana Moldovan, cosmeticiana de la Salonul Palas Athena, ne dă câteva sfaturi de îngrijire a tenului uscat în această perioadă, și nu numai.

Întreținerea tenului trebuie făcută acasă, dar și într-un salon, tocmai pentru că există anumite probleme ale tenului sensibil care nu pot fi rezolvate într-o manieră corectă la domiciliu.

Identificarea tenului uscat

Pentru ne putea îngriji corespunzător tenul trebuie să identificăm corect tipul de piele pe care îl avem. Metodele de identificare ale tenului uscat sunt simple și presupun următorii pași:

1. Examen cosmetic – acest pas este realizat de cele mai multe ori la salon, de către personalul specializat.
2. Riduri liniare – tenul uscat se ridează mai ușor, astfel trebuie urmărită direcția ridurilor, dacă acestea sunt liniare vom știi că tenul este uscat.
3. Aspectul general al pielii – un ten uscat va avea întotdeauna un aspect tern, mat, pielea va fi descuamată pe alocuri, cu ușoare escoriații (leziuni ușoare la nivelul pielii).
4. Aspectul porilor – porii sunt mici, aproape invizibili.
5. Colorația pielii – tenul uscat va fi însoțit de uscarea pielii mâinilor, astfel colorația pielii va fi albă atât la nivelul tenului cât și a pielii mâinilor.
6. Elasticitatea – tenul uscat va avea o elasticitate redusă.

Cauzele tenului uscat

Tenul uscat este unul sensibil, fragil și necesită o îngrijire aparte. Factorii care influențează uscarea pielii sunt de natură internă, dar și externă. Lipsa hidratării organismului, lipsa lipidelor din corp (grăsimile bune), secreția diminuată a gladelor sebacee, toate acestea duc la formarea unui ten uscat. Aceste cauze sunt de natură medicală și se rezolvă în cabinetul unui doctor specialist.

Factorii externi, precum spălarea pielii în exces, folosirea anumitor produse cosmetice care agresează tenul și îl usucă, vârsta, anotimpul, căldura uscată și agenții de mediu (vânt sau soare) duc la un ph acid al pielii și astfel îl usucă. Aceste cauze pot fi rezolvate în salon sau la domiciliu.

Îngrijirea tenului uscat


După identificarea corectă a tipului de ten, primul pas pentru îngrijirea acestuia este demachierea. Aceasta se realizează atât dimineața cât și seara cu produse pe bază de lanolină. Procedeul de bază este curățarea în profunzime, care poate fi realizată doar în salon.

Dacă una din cauzele care duc la uscarea tenului este alipicitatea (lipsa grăsimilor bune din corp) este necesar consultul unui medic dermatolog care poate recomanda un tratament adecvat.

Următorul pas este tonifierea tenului. Dacă pentru un ten normal sau mixt există diferite loțiuni recomandate, pentru tenul uscat și sensibil apa termală este cea mai bună soluție.

Pasul 3 este curățarea. Cu toate că o curățare în profunzime se poate realiza doar în salon, acasă puteți opta pentru un gomaj ușor. Gomajul se face maxim o dată pe săptămână, pentru îndepărtarea celulelor descuamate și restabilirea ph-lui neutru al pielii.

Masajul facial – această tehnică este recomandată a fi realizată în salon, deoarece făcută corespunzător duce la oxigenarea celulelor pielii, aduce la nivelul epidermei substanțe nutritive și îmbunătățește circulația. Masajul facial se face de două ori pe săptămână.

O altă tehnică folosită în saloane este presopunctura, metodă care ajută la diminuarea ridurilor.

Hrănirea pielii se realizează prin creme vitaminizante și comprese cu infuzie de mușețel timp de 10 minute, o dată la două zile.

Toate aceste tehnici funcționează cel mai bine însoțite de o vizită regulată la salon pentru alte metode complementare, cum ar fi: ionizarea, folosirea vapoforului peste măștile hidratante, serurile de față și ochi, precum și tratamentele efectuate cu produse profesionale de îngrijire.

Tratamentele aplicate la nivelul pielii trebuie însoțite de o alimentație corespunzătoare, bogată în grăsimi bune cum ar fi uleiul de pește, uleiul de măsline, uleiul de soia, uleiul de palmier, carnea de pește și cea de pui, precum și suplimentele de omega 3. Și cel mai important lucru, consumul de apă într-o cantitate corespunzătoare.

Așadar, nu uita să îți îngrijești tenul pentru că acesta este cartea de vizită a oricărei femei.

Rămâi alături de Monitorul de Cluj  și Salonul Palas Athena pentru următorul articol de vineri la Ora de frumusețe!

Ne poți adresa întrebări pe adresa redacției, pe www.monitorulcj.ro ca și comentariu la articol sau pe pagina de facebook Monitorul de Cluj sau Palas Athena.


Iar din 2 în 4 martie specialistele în frumusețe de la Salon Palas Athena vă așteaptă cu demonstrații de make-up, masaj și coafură la Expo Chic – Expoziție de produse și servicii de înfrumusețare - Centrul Comercial Central, etaj 4!

abonare newsletter