Sport

Președintele FRF setează ca obiectiv Campionatul Mondial din 2026: „Obiectivul cu care care pornim la drum în 2023 este de a reveni în America”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a setat obiectivul principal al naţionalei ca fiind calificarea la Cupa Mondială din 2026.

Razvan Burleanu a setat ca obiectiv participarea României la Cupa Mondială din 2026/FOTO: frf.ro Razvan Burleanu a setat ca obiectiv participarea României la Cupa Mondială din 2026/FOTO: frf.ro

 

 


Răzvan Burleanu a setat ca obiectiv începând cu 2023 revenirea la Campionatul Mondial, începând cu ediția următoare, cea din 2026 organizată în SUA, Mexic și Canada. Președintele FRF propune ca și obiectiv intermediar Campionatul European din 2024 din Germania.

 


„Cu siguranţă, acesta este obiectivul cu care plecăm la drum în 2023, şi anume de a merge la Mondial, de a reveni în America. Totodată, suntem conştienţi că un obiectiv intermediar, care să ne determine să realizăm acest vis să fim prezenţi în America în 2026, nu doar în Statele Unite, ci şi în Mexic şi Canada, este prezenţa la Campionatul European din 2024, din Germania. Acesta este obiectivul intermediar cu care trebuie să lucrăm”, a declarat Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF.

El spune că naţionala României nu ar avea nevoie neapărat de un jucător precum Lionel Messi, ci de o echipă închegată precum cea a Argentinei, care a reuşit să câştige Cupa Mondială.


„Ne dorim nu neapărat să avem un Messi, ci o echipă ca a Argentinei, care a reuşit prin suma tuturor jucătorilor. Cred că unde putem să facem noi diferenţa ca echipa naţională, este în primul rând determinarea, coeziunea lotului şi ambiţia de a ne autodepăşi. Cred că acestea ar fi elementele la care Edi Iordănescu, împreună cu jucătorii, au de lucrat în ceea ce priveşte 2023, dar şi anii următori”, a completat preşedintele FRF.

Oficialul FRF a adus în discuție decizia FIFA de a creşte numărului de echipe prezente la turneul final al Cupei Mondiale de la 32 la 48.


„Se discută despre creşterea numărului de echipe de la 32 la 48. S-a agreat un sistem competiţional care presupune 16 echipe din Europa, împărţite în grupe de câte trei. Dar schimbarea unui format competiţional ar trebui să aducă în discuţie numărul de locuri pentru Europa. În momentul de faţă, Europa, din punct de vedere procentual, primeşte cel mai mic număr de locuri. Vorbim de o creştere de la 13 la 16 echipe, faţă de alte confederaţii care au crescut substanţial”, a afirmat Burleanu.

Întrebat dacă 2022 este cel mai slab an al echipei naţionale de când conduce Federaţia Română de Fotbal, Burleanu a spus: 


„E dificil de spus. Ne-am dori, cu siguranţă, să fi fost cel mai slab an, de acum înainte să avem parte doar de rezultate mult mai bune. Nu trebuie să scoatem însă din context doar rezultatele primei reprezentative, fără să vorbim de rezultatele la nivel de juniori. Este cea mai sigură investiţie pe care o putem face. În ciuda acestui insucces din Liga Naţiunilor, vedem jucători tineri care dau încredere şi speranţă pentru viitor. Vedem că s-a creat o anumită coeziune la nivelul echipei, care contează foarte mult. Dacă la final de 2023 vom reuşi să ne calificăm la un turneul final, vom fi foarte fericiţi.”

Romania a participat până în momentul de față la 7 Cupe Mondiale. Ultima prezență a fost la turneul final din Franța, în anul 1998.

 

CITEȘTE ȘI:

FRF așteaptă prezență mare pe Cluj Arena pentru naționala României. Reiterarea coșmarului de la baraj

Alpinistul nevăzător Alex Benchea a cucerit cel mai înalt vârf din America: „O premieră aplaudată de cățărători din toată lumea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter