Social

VIDEO Aproape 1.000 de copii cu nevoi speciale din Cluj vor beneficia de terapii inovative cu bani europeni

944 de copii proveniţi de la unele şcoli speciale din subordinea Consiliului Judeţean Cluj vor beneficia de terapii inovative în cadrul unui proiect european. În acest sens, pe lângă amenajarea unor camere de stimulare senzorială, copiii vor beneficia de excursii şi de cursuri de sănătate privind igiena personală. De asemenea, profesorii şi educatorii care lucrează cu aceşti copii vor urma sesiuni de formare.

“Prin acest proiect ne propunem amenajarea unui număr de opt camere de stimulare multisenzorială (snoezelen) la opt instituţii şi şcoli speciale din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizarea de activităţi extra curriculare şi de petrecere a timpului liber, excursii diferenţiate pe grad de handicap şi de vârstă, dar şi alte activităţi complementare menite să îmbunătăţească şansele la integrare socială. 944 de copii cu nevoi speciale sunt beneficiarii proiectului, din care 170 de persoane de etnie romă”, a declarat Judith Gherasim, coordonator proiect.

Locul desfăşurării activităţilor proiectului sunt următoarele şcoli speciale: Liceul Special pentru deficienţi de vedere din Cluj-Napoca, Centrul Şcolar pentru educaţie incluzivă, gădiniţa specială din Cluj-Napoca de pe strada Borşa, Şcoala Gimnazială Transilvania Baciu, Şcoala gimnazială specială Huedin, Liceul tehnologic special pentru deficienţi de auz din Cluj-Napoca, Şcoala gimnazială specială Dej şi Şcoala gimnazială specială centru de resurse şi documentare privind educaţia incluzivă, Cluj-Napoca.


“Din 1998 am avut şansa să vedem aceste camere şi nu visam la ele pentru că ştiam costurile acestor camere. Aceşti copii au cea mai mare nevoie de aceste camere”, a precizat o profesoară.


Fondul Român de Dezvoltare Socială şi Consiliul Judeţean Cluj, în calitate de beneficiar, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul “O lume nouă, veselă pentru fiecare copil cu nevoi speciale”. Proiectul se implementează în parteneriat cu Fundaţia Estuar.

Valoarea totală a proiectului este de 1.608.170 lei, corespunzător unei rate de finanţare de 100%. Durata de implementare a proiectului este de 15 luni, până în 30 aprilie 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter