Politică

Cristian Matei, primarul din Turda, exclus din PSD. Nasra: „Vor să distrugă organizația!”

După deputatul PSD de Cluj Cristina Burciu, a fost rândul primarului din Turda, Cristian Matei, să fie exclus din Partidul Social Democrat (PSD).

Cristian Matei, primarul din Turda, exclus din PSD. Nasra: „Vor să distrugă organizația!”, sursă foto: Facebook Cristian Matei Cristian Matei, primarul din Turda, exclus din PSD. Nasra: „Vor să distrugă organizația!”, sursă foto: Facebook Cristian Matei

„Biroul Politic Municipal al organizației PSD Turda a decis în această seară (n.red. vineri, 22 noiembrie), cu unanimitate de voturi, excluderea din partid a domnului Matei Octavian Cristian pentru repetate abateri și încălcări ale statutului PSD”, se arată într-un scurt comunicat publicat de conducerea PSD Cluj pe pagina de Facebook a organizației județene.

„Puteți, oare, să faceți publică decizia de excludere, împreună cu articolele din statut încălcate? Ca să fie totul public, transparent și democrat?”, este comentariul lui Ovidiu B. la postarea apărută pe pagina PSD Cluj, iar răspunsul lui Mihai Mocanu, secretarul general al organizației județene este unul succint: „În curând!”, fără a oferi alte detalii.


Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra și-a manifestat public nemulțumirea față de decizia noii conduceri, declarând că „finalul campaniei electorale a adus o surpriză neplăcută în Cluj”. Parlamentarul clujean susține că „intrușii cocoțați” în fruntea PSD Cluj „au încropit nestatutar” un birou municipal în Turda pentru a-l exclude pe primarul Cristian Matei. „Vor să distrugă organizația pentru că sunt într-un blat evident cu cei din PNL!”, acuză Nasra.

„În ultimele opt săptămâni am văzut atacuri grosolane, exclusiv la adresa membrilor PSD Cluj, colegi amenințați, dați afară din partid, primari excluși din PSD, organizații distruse, familii amenințate și terorizate prin atacuri grosolane (...), în timp ce campania electorală s-a rezumat la 26 de poze pe Facebook, cea mai slabă campanie electorală, cu cel mai slab rezultat din istoria PSD Cluj”, se arată într-un comunicat remis de parlamentarul clujean.


Vechii „pesediști”, îndepărtați de noua conducere

Vă reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, liderii PSD, întruniți în ședința Comitetului Executiv, au luat decizia de a-l schimba din funcție pe deputatul clujean Horia Nasra, cel care conducea, ca președinte interimar, PSD Cluj. De atunci, parlamentarul este în conflict continuu cu înlocuitorul său, Liviu Alexa, părăsind chiar „barca” social-democrată pentru câteva zile în favoarea formațiunii conduse de Victor Ponta, Pro România.

La sfârșitul lunii septembrie, un alt fost preşedinte al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, lider al grupului de consilieri social-democraţi din Consiliul Județean Cluj, a demisionat din PSD şi s-a înscris în Pro România. El a fost urmat ulterior de Horia Nasra și deputatul Cornel Itu, care au revenit peste doar câteva zile în „vechiul” partid. Mai puțin norocoasă a fost Cristina Burciu, exclusă din PSD pentru că a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.


Mai departe, surse din PSD susțin că primarul Cristian Matei a fost exclus tocmai din cauza deputatului Cristina Burciu, și ea din zona Turda, care a votat ulterior și pentru învestirea Guvernului Orban. „Trebuia dat un semnal că se face curățenie la Turda”, susțin vocile din interiorul partidului. În altă ordine de idei, Primăria Turda, sub conducerea lui Cristian Matei, a semnat în ultima perioadă 13 contracte mari de finanțare din fonduri europene pentru proiecte care se află deja în implementare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter