Politică

Ce promit politicienii. Noul lider al PMP Cluj vrea să stopeze birocratizarea excesivă a controalelor ANAF

Chiar dacă este senator de Sălaj, noul lider al PMP Cluj Vasile Cristian Lungu a susţinut în prima sesiune parlamentară şi proiecte ale clujenilor.

Vasile Cristian Lungu Vasile Cristian Lungu

Monitorul de Cluj îşi propune să afle care sunt priorităţile politicienilor clujeni pentru următoarele luni, fie că sunt reprezentanţi în Legislativul României sau în forurile administrative locale. Rămâne de văzut în ce măsură se vor şi ţine de cuvânt şi câte din promisiunile lor se vor concretiza.

La începutul sesiunii parlamentare de toamnă senatorul Vasile Cristian Lungu subliniază că toate problemele discutate în campania electorală au fost deja abordate în totalitate prin diferite interpelări, întrebări și declarații politice în prima sesiune parlamentară. Lungu a susţinut în prima sesiune parlamentară şi proiecte ale clujenilor.


“În atenția mea în plenul Senatului s-a aflat problematica finanțării centurii metropolitane urbane Cluj-Napoca, finanţarea podului care face legătura între tronsoanele Gilău – Nădășelu şi Gilău – Câmpia Turzii (Autostrada Transilvania) și completarea centurii metropolitane Cluj (Apahida-Vâlcele) până la autostrada Transilvania. Toate acestea au primit răspunsuri mai degrabă evazive decât punctuale din partea guvernului PSD-ALDE. Reamintesc că și amendamentele mele bugetare au fost respinse de aceeași majoritate.

Odată cu începerea sesiunii parlamentare de toamna din acest an cea mai importantă prioritate legislativă pentru mine ca senator, în următoarele 6 luni, este promovarea unei legislaţii care să stopeze imediat birocratizarea excesivă a controalelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) sau Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Sancţionarea trebuie făcută numai dacă societăţile vor fi fost prevenite şi îndrumate să îşi remedieze neregulile, iar acestea nu se vor fi conformat într-un termen stabilit. In acest moment există o situaţie sufocantă în mediul de afaceri, care în loc să fie la dispoziţia clientului, trebuie să fie la dispoziţia controlului!


Aşa cum am procedat de fiecare dată când am înaintat propuneri legislative, după depunerea lor, voi invita la discuţii cât mai mulţi actori instituţionali, pentru că proiectele propuse de mine trebuie construite alături de cei care vor trebui să le şi implementez”, spune Lungu.

Lungu are în vedere şi reorganizări la nivel local a PMP Cluj.


“Planul este de a avea o formulă completă pentru cele 181 de secţii de votare din municipiul Cluj-Napoca. Am găsit la municipiu o organizaţie care nu exista în mod practic, ci doar pe hârtie. În sensul acesta, din cei 181 de membri înregistraţi am reuşit să confirm şi să aduc în formula nouă a PMP Cluj 230, de la care practic vom porni reconstrucţia la municipiu.  În ce priveşte judeţul, avem o prezenţă destul de decentă mai ales în municipiile Gherla unde avem 4 consilieri, în Turda avem 3, în Câmpia Turzii unul. Mai este de muncă în municipiul Dej şi la Huedin”, mai spune senatorul.  

Vă reamintim, în urma rezultatelor foarte slabe la alegerile parlamentare din toamna anului 2016, președintele Traian Băsescu a schimbat conducerea PMP Cluj, noul președinte, senatorul Vasile Cristian Lungu aducând în noua echipă a PMP Cluj mulţi membri care nu au mai făcut politică înainte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter