Politică
Primarul Huedinului, Mircea Moroșan: „Am votat pentru un parcurs european al României”
Mircea Moroșan a votat, duminică, în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale, prilej cu cara a îndemnat la un vot responsabil astfel încât proiectele comunităților din Cluj să poată fi continuate. „Am votat pentru o schimbare în bine a României, în sens constructiv”, spune primarul orașului Huedin.
Primarul din Huedin, Mircea Moroșan, a declarat că votul din 18 mai din cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale este unul esențial pentru Huedin, pentru județul Cluj și pentru întreaga Românie.
Astfel, după cum a declarat Mircea Moroșan, Huedinul are în derulare o serie de proiecte finanțate din fonduri europene, astfel încât acestea trebuie realizate pentru binele comunității, iar parcursul european al României oferă în continuare perspective de dezvoltare comunitară, regională și națională.
Mircea Moroșan, vot pentru România europeană
„Am votat cerebral, pentru un parcurs european al României.
Am votat pentru continuarea proiectelor aflate în derulare: avem 12 proiecte europene pe care vrem să le finalizăm.
Și, de asemenea, am votat pentru o schimbare în bine a României, în sens constructiv”, a declarat pentru monitorulcj.ro primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan.
Primarul din Huedin i-a îndemnat pe români să meargă la vot pentru a-și asigura un viitor european bazat pe libertate și respectarea drepturilor cetățenilor.
Cum votezi în Cluj?
În județul Cluj sunt așteptați la vot 616.699 de cetățeni. Clujenii pot vota în cadrul unei dintre cele 674 de secții de votare deschise.
Potrivit AEP, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 17.988.218 cetățeni.
Alegătorii votează cu un act de identitate valabil în ziua votării, emis de statul român, și anume:
*cartea de identitate;
*cartea electronică de identitate;
*cartea de identitate provizorie;
*buletinul de identitate;
*pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic;
*pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic;
*carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).
Pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: