Politică

Perspectivele zonei metropolitane, în strânsă corelare cu fondurile externe. Cristinel Teodor Popa, primarul comunei Ciurila a reușit să atragă finanțare de peste 60 de milioane de lei pentru investiții în comună (P)

Comunitățile mici, dacă nu sunt situate pe traseul unei linii mari de infrastructură sau nu au fost pe harta unui mare investitor, se confruntă adesea cu probleme de finanțare pentru dezvoltarea proiectelor locale.

 

 


Comunitățile mici, dacă nu sunt situate pe traseul unei linii mari de infrastructură sau nu au fost pe harta unui mare investitor, se confruntă adesea cu probleme de finanțare pentru dezvoltarea proiectelor locale. Nu este însă și cazul comunei Ciurila, unde primarul Cristinel Popa a reușit să identifice finanțări externe, fie ele europene sau guvernamentale pentru o bună parte dintre proiectele pe care și-a propus să le implementeze în comună

 


“Finanțarea este cea mai mare piedică în calea dezvoltării și este o problemă specifică a fiecărei comunități mici, mai ales în perioadele dintre exercițiile financiare ale instituțiilor de resort europene”, ne-a declarat acesta. Cu toate acestea, timpii morți sunt ocupați cu pregătirea de proiecte, cu parcurgerea pașilor administrativi la nivel local și județean astfel încât atunci când liniile de finanțare se deschid ele să fie valorificate la adevăratul potențial. 

“Am reușit în ultimii ani, grație parteneriatului solid cu Consiliul Județean, cu colegul meu, domnul Alin Tișe, și grație unei bune cooperări între membrii echipei PNL, să pregătim și să identificăm finanțare pentru o serie de proiecte consistente și relevante pentru comuna Ciurila. Vorbesc aici de rețeaua de alimentare cu gaze naturale în întreaga comună, de rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, de o bază sportivă de mari dimensiuni în satul Sălicea, de un nou dispensar uman, de asfaltări în special pe străzile secundare și multe alte proiecte mai mici. Oricât de mult ne-am dori, lucrurile nu pot fi făcute peste noapte, sunt pași care trebuie parcurși și numeroase obstacole birocratice ce trebuie depășite însă cu perseverență trecem peste ele”. 


Ca urmare a implementării acestor proiecte, este de așteptat ca atractivitatea comunei Ciurila să crească și mai accelerat din punct de vedere al dorinței de locuire, dat fiind faptul că din punct de vedere geografic este situată în imediata proximitate a Clujului. 

“Am constatat o cerere crescânda pentru migrare dinspre municipiu spre comuna noastră pentru locuire, pe cale de consecință, atenția noastră a fost permanent concentrată spre asigurarea condițiilor care să asigure un nivel ridicat de calitate a vieții. În concret, infrastructura rutieră, infrastructura de utilități și servicii pentru locuitorii comunei noastre. Cu ajutorul lui Dumnezeu toate gospodăriile din comuna noastră vor avea acces la aceste deziderate în următorii 4 ani.”


Material comandat de Partidul Național Liberal Cluj, Cod Mandatar Financiar 21240015

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc: „Clujul a fost, este și va rămâne PNL. Cluj-Napoca este orașul cu cea mai mare creștere economică din UE”

„Clujul este un model pentru întreaga Europă. Dacă vrei să fii util, ia modelul Alin Tișe, Boc Emil!” , spune președintele PNL, Nicolae Ciucă

Viceprimarul Dan Tarcea: „Am reușit să ducem județul Cluj de pe locul 5, în 2004, pe locul 1 în România, după Capitală!”

Tișe: „Am dezvoltat infrastructura județului Cluj: școli, spitale, drumuri, canalizare, apă potabilă! Avem cu ce veni în fața clujenilor în 9 iunie!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter