Politică

Deputat PNL de Cluj, despre impozitarea salariilor din IT. Sorin Moldovan: „Nu sunt singurul parlamentar care vede această decizie ca fiind una greșită”.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe noile măsuri fiscale, decizie ce impactează substanțial sectorul IT. Potrivit deputatului PNL de Cluj, Sorin Moldovan, decizia este una greșită.

Foto: Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, despre măsurile fiscale adoptate de guvern și impactul asupra sectorului IT. Foto: Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, despre măsurile fiscale adoptate de guvern și impactul asupra sectorului IT.

 

 


„În această săptămână, Guvernul Ciolacu, susținut de coaliția PSD-PNL, și-a asumat răspunderea în Parlament pe pachetul de măsuri fiscale. O procedură nu foarte des întâlnită în procesul de legiferare și care poate are nevoie o prezentare mai detaliată astfel încât să înțelegem ce pot și nu pot face parlamentarii într-o astfel de situație.

Ca și parlamentar PNL și mai ales ca reprezentat al Clujului în Parlament, simt nevoia să expun poziția mea față de una dintre măsurile adoptate și anume impozitarea salariilor de peste 10 000 lei brut din domeniul IT”, notează deputatul clujean Sorin Moldovan. 


Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, despre măsurile fiscale adoptate de guvern și impactul asupra sectorului IT. 

La nivel național industria IT reprezintă aproximativ 7% din PIB, iar la nivel local NU există un exemplu mai bun decât Municipiul Cluj-Napoca pentru a arăta beneficiile acestui sector în dezvoltarea locală.

„Personal nu cred că măsura impozitării salariilor va avea rezultatele așteptate de Guvern și sper că, odată ce se observă acest lucru, Guvernul va lua măsurile necesare reparatorii și situația să revină la starea inițială.


Sunt convins că nu sunt singurul parlamentar care face parte din coaliția PSD-PNL care vede această decizie ca fiind una greșită, însă asumarea răspunderii parlamentare într-un mod general explicat înseamnă următoarele: Guvernul inițiază un proiect, parlamentarii au posibilitatea să depună amendamente, Guvernul decide dacă și ce amendamente acceptă, apoi prezintă plenului reunit proiectul cu amendamente admise și dacă în termen de 3 zile nu este depusă și votată o moțiune de cenzură, proiectul devine lege.

Vreau să îi asigur pe toți din domeniu IT că sunt perfect conștient de importanța lor în dezvoltarea țării noastre. În plus, știu foarte bine rolul și aportul pe care IT-iștii din structurile de securitate îl au în creșterea și asigurarea securității naționale. Voi urmări efectele măsurii și nu voi ezita să cer sprijinul colegilor parlamentari pentru a corecta această decizie, dacă măsura nu își atinge scopul”, arată deputatul liberal Sorin Moldovan


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Noile măsuri fiscale elimină facilitățile pentru IT-iști și angajații din construcții. Ce taxe vor fi aplicate firmelor din România?

Clujul are cele mai multe microîntreprinderi. Peste 61.000 de firme ar putea fi afectate de plata unui impozit de 3% din venituri.

abonare newsletter