Educație

A început repartizarea locurilor la o nouă creșă din Cluj-Napoca. 90 de copii aflați pe listele de așteptare vor fi înscriși

Noua creșă „Ursulețul” de pe strada Meziad este finalizată și pregătită de alocarea celor 90 de locuri disponibile. Aproape 1.500 de locuri sunt disponibile în total la creșele din Cluj-Napoca.

Creșa „Ursulețul” de pe strada Meziad a fost finalizată. Creșa „Ursulețul” de pe strada Meziad a fost finalizată.

 

 


Locurile vor fi ocupate de copiii ai căror părinți au depus dosare de înscriere în vara anului trecut, pentru anul școlar 2021-2022, cu opțiunea Creșa Ursulețul structura I.

 


Calendarul desfășurării sesiunii de repartizare:

- 11 aprilie: repartizarea din program
- 12-15 aprilie: confirmarea locului de către părinți
- 15-29 aprilie: planificarea intrării în colectivitate a copiilor de către coordonatorul de specialitate al creșei împreună cu părinții/reprezentanții legali ai copiilor, începând cu 1 mai

Proiectul privind creșa „Ursuleșul” a presupus extinderea acesteia prin construirea unui corp nou de clădire. Acesta dispune în acest moment de spații de joacă și activități, grupuri sanitare, săli de dormit pentru copii, spații verzi pentru joacă și două terase circulabile.


Conform primarului Emil Boc, Primăria mai are în pregătire proiecte pentru construcția și extinderea de creșe: Feroviarilor, Negoiu, Dâmbu Rotund și Borhanci.

Edilul a precizat de asemenea că municipalitatea a preluat Centrul Bugetar de Administrare Creșe cu 485 locuri, iar în acest moment sunt disponibile 1.487 de locuri.


Ce investiții în educație sunt prevăzute în 2022?

Din bugetul local al municipiului pe acest an (2.148.607.224 lei), peste 110.000.000 de lei sunt destinați domeniului educației. Suma va fi utilizată în infrastructură, reparații curente, burse școlare, vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni, precum și alte politici publice.

Potrivit primarului Emil Boc, 22.000.000 de lei din buget vor fi folosite pentru reparații curente la cele 78 de unități școlare (grădinițe și școli) din municipiu, iar două milioane de lei sunt prevăzute pentru vouchere de pregătire digitală pentru profesorii clujeni.


De asemenea, 42.182.000 lei reprezintă investiții care se vor finaliza în 2022, fiind vizate Grădinița Floare de Iris, Școala gimnazială „Iuliu Hațieganu”, Școala gimnazială „Nicolae Iorga” și Seminarul Teologic Ortodox clasele V-VIII. 22.000.000 lei sunt prevăzuți pentru reparații curente la cele 78 de unități școlare (grădinițe și școli) din municipiu.

Bursele elevilor clujeni au fost majorate

Au fost majorate totodată și bursele elevilor clujeni, cu excepția burselor de performanță, care rămân în valoare de 500 de lei, cuantumul total alocat burselor fiind de 33.544.000 de lei.

Bursa de merit: media 10 - 275 de lei, media între 9,50 și 9,99 - 225 de lei
Bursa de merit - 200 de lei
Bursa de ajutor social - 250 lei

Alte 14.000.000 de lei sunt prevăzute pentru diverse studii și concursuri internaționale de soluții ori pentru realizarea unor proiecte viitoare de infrastructură educațională.

CITEȘTE ȘI:

Creșă nouă în cartierul Mănăștur. Clădirea va adăposti șase grupe de copii. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter