Educație

Elevii Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT”, premiați de autoritățile locale. Boc: „Demonstrați că inovația are loc aici, cu voi și pentru noi”

Elevii Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT” au fost premiați de autoritățile locale în cadrul ediției cu numărul 13 al Galei de Excelență „10 pentru Cluj”.

Elevii Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT”, premiați de autoritățile locale. Boc: „Demonstrați că inovația are loc aici, cu voi și pentru noi” Elevii Academiei „Descoperă-ți Pasiunea în IT”, premiați de autoritățile locale. Boc: „Demonstrați că inovația are loc aici, cu voi și pentru noi”

 

Rezultatele obținute în programul Academia DpIT continuă să le aducă absolvenților aprecieri și recompense. Astfel, elevii echipei BITLINE care au realizat în timpul celor 6 luni de pregătire în Academia DpIT produsul inovator tech „SmartDash Cart” sunt câștigătorii Galei „10 pentru Cluj” la categoria Inovație. De asemenea, la categoria IT a fost desemnat câştigător Pescariu David Alexandru, elev la L.T. „Lucian Blaga”, care a absolvit Academia DpIT cu titlul „Şef de promoţie”.


Aflată la a 13-a ediţie, Gala de Excelenţă „10 pentru Cluj” şi-a desemnat în 15 decembrie câştigătorii. Şi în acest an, „cei mai buni dintre cei buni” la categoria Inovaţie au fost declaraţi șase liceeni pregătiţi extracurricular în cadrul programului de educaţie practică Academia DpIT organizat de un ONG clujean, Asociaţia „Descoperă-ţi pasiunea în IT”.

Este vorba de echipa BITLINE, formată din Adam Raluca-Mihaela, Kiss Aris-Eduard, Marcu Bogdan-Cristian, Miron Alexandru-Bogdan, Petruș Cătălina-Antonia și Radu Alexandru-Mihai. Ei sunt elevi la Colegiul Național "Emil Racoviță", Liceul Teoretic "Avram Iancu” și Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Cu toții au fost mentorați la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj de Mihai Mazilu şi Levente Boda și au realizat în timpul celor șase luni de pregătire în Academia DpIT produsul inovator tech “SmartDash Cart”, un cărucior inteligent care ne duce în viitorul cumpărăturilor smart.


„Îi felicităm pentru că demonstrați că inovația are loc aici, cu voi și pentru noi. Bravo, tinerilor!”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul ceremoniei.

Premiul, oferit de europarlamentarul Daniel Buda - reprezentat la gală de doamna consilier Maria Forna - constă într-o vizită la Parlamentul European de la Bruxelles pentru toţi membrii echipei.


„Este o onoare pentru domnul europarlamentar Daniel Buda să acorde, pentru al treilea an consecutiv, premii constând în excursii la Parlamentul European de la Bruxelles echipei formată din şase tineri talentaţi şi doi coordonatori ai Asociaţiei Descoperă-ţi pasiunea în IT. Aceşti tineri reprezintă viitorul României şi îi îndemnăm să rămână la Cluj, capitala educaţiei şi dezvoltării în domeniul inovării, pentru a aduce în continuare plusvaloare societăţii în care trăim” a spus doamna Maria Forna.

Totodată, la categoria IT a fost desemnat câştigător Pescariu David Alexandru, elev la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, care a absolvit Academia DpIT cu titlul „Şef de promoţie”. Premiul obţinut de David constă într-un laptop, căşti şi rucsac în valoare totală de 4970 lei, fiind oferit de Betfair România Development.


 „Ne bucurăm de această recunoaștere a competențelor în IT, ideilor inovative și efortului elevilor pregătiți în programul nostru. Realizările lor ne confirmă încă o dată că avem tineri foarte creativi, capabili, dacă primesc susţinere din partea societăţii, să-şi transforme creativitatea în inovaţie”, declară Liliana Ștefan-Cazacu, Președintele Asociației DpIT, organizatorul programului.

Despre Academia „Descoperă-ți pasiunea în IT”

 Demarată de Asociaţia “Descoperă-ţi pasiunea în IT” (DpIT) în 2015 la Cluj-Napoca, implementată în următorii cinci ani la nivel regional, în Transilvania, Academia DpIT din 2021 a reunit elevi participanţi din toată ţara, cărora li s-a alăturat şi un participant din Germania, precum şi studenţi din Cluj-Napoca şi Oradea. Astfel, cei 110 elevi şi studenţi selecţionaţi au creat aplicații aflate în stadiul de prototip, cu utilitate în rezolvarea unor nevoi reale din diferite domenii precum siguranța şi confortul cetăţeanului, smart mobility, HoReCa, calitatea administraţiei publice şi protejarea mediului, dezvoltând cu succes soluţii complexe IoT (Internet of Things) sau care implică concepte din cele mai noi tehnologii, precum AI (Artificial Intelligence).


„10 pentru Cluj” este un evenimentul organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, al mediului de afaceri clujean şi al instituţiilor locale și europene (Parlamentul European).

În cadrul galei sunt premiați preșcolarii și elevii cu vârste între 3-18 ani pentru performanţele excepţionale obţinute în domeniul educaţiei, sportului sau pentru implicarea în comunitate.

 

CITEȘTE ȘI:

Școala care pregătește cu succes tinerii pentru viitor: Academia „Descoperă-ți pasiunea în IT”

Ultimele Stiri
abonare newsletter