Educație
O profesoară din Ciurila, acuzată că a umilit în fața colegilor o elevă de 10 ani. Cadrul didactic, plasat sub control judiciar.
O profesoară din comuna clujeană Ciurila este acuzată de purtare abuzivă, în condițiile în care ar fi umilit în fața colegilor o elevă de 10 ani.

Cadrul didactic de la Școala Gimnazială din comuna clujeană Ciurila este acuzată de purtare abuzivă, fiind plasată sub control judiciar. Victima este o elevă de 10 ani, care ar fi fost jignită și trasă de păr.
Elevă umilită de profesor din cauza unui motiv halucinant: nivelul de inteligență și statul socio-economic
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, miercuri, inculpata M.A. a fost reţinută pentru 24 de ore de către organele de cercetare penală ale Poliţiei, iar ulterior a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, până la data de 20 iulie inclusiv, în baza unei ordonanţe a procurorului de caz.
CITEȘTE ȘI:
Copil de patru ani, agresat de profesor la o școală privată din Cluj-Napoca: „Educați-vă copilul și apoi să mă contactați”. Incidentul scandalos, în atenția Inspectoratului Școlar.
Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, din 21 mai, a fost pusă în mişcare acţiunea penale faţă de inculpata M.A., pentru purtare abuzivă.
„Inculpata M.A., la data de 08.05.2025, în jurul orei 12:30-13:00 în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de cadrul didactic al Școlii Gimnaziale Ciurila, desfășurând activități în cadrul «săptămânii verzi» la locul de joacă numit «Alsofulle Event, Playground & More», situat pe raza satului Filea de Jos, comuna Ciurila, județul Cluj, a tras-o de păr pe D.A.M., în vârstă de 10 ani, elevă a inculpatei, circa 4-5 metri, după care a trântit-o pe un scaun și i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare, motivată de faptul că nivelul de inteligență, statul socio-economic și aspect al persoanei vătămate este inferior în raport cu alți elevi”, se arată în informarea publicată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, citată de Agerpres.ro
După cum semnalează sursa citată, punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și dispunerea măsurii preventive a controlului judiciar reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăției.
monitorulcj.ro a solicitat o poziție oficială Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj în acest caz.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: