Educație

Institutul UBB în Inteligență Artificială, Realitate Virtuală și Robotică a încheiat un parteneriat strategic cu Microsoft

Institutul UBB în Inteligență Artificială, Realitate Virtuală și Robotică devine mai puternic prin implicarea strategică a Microsoft cu care a încheiat un parteneriat strategic.

nstitutul UBB în Inteligență Artificială, Realitate Virtuală și Robotică devine mai puternic prin implicarea strategică a Microsoft cu care a încheiat un parteneriat strategic/ Foto: Facebook - Universitatea Babeș-Bolyai nstitutul UBB în Inteligență Artificială, Realitate Virtuală și Robotică devine mai puternic prin implicarea strategică a Microsoft cu care a încheiat un parteneriat strategic/ Foto: Facebook - Universitatea Babeș-Bolyai

 

Institutul UBB în Inteligență Artificială, Realitate Virtuală și Robotică din cadrul HUB-ului UBB de Tehnologii Inovativea pus bazele unui parteneriat strategic cu Microsoft pentru componenta de inteligență artificială și tehnologii inovative, care implică resurse umane, infrastructură și proiecte comune. 


 

 „După ce bazele au fost puse prin colaborări majore cu actori de referință internaționali – ex. SAS (pentru «AI/Data science»), UiPath (pentru «Robotic process automatization»), Eon Reality (pentru realitate virtuală/augmentată/mixtă)  etc. -, mă bucură și parteneriatul strategic cu Microsoft, unul din liderii internaționali în inteligență artificială și tehnologii inovative («cybersecurity/blockchain», etc.), cu atât mai mult cu cât experții Microsoft au fost invitați să facă parte și din echipa UBB care lucrează la strategia națională de «Quantum computing/communication» (inclusiv la noul program postuniversitar în domeniu pregătit de UBB). 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Vom avea în curând o conferință de presă comună pentru a detalia unele aspecte ale parteneriatului strategic”, a declarat Prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) .

Institutul UBB de Inteligență Artificială, Realitate Virtuală și Robotică are baza în cea mai mare școală de informatică din țară, dar integrează expertiză diversă, academică și non-academică, din mediul național și internațional.


HUB-ul UBB de Tehnologii Inovative va organiza în toamna anului 2022 o întâlnire platformă, cu actori academici și din mediul socio-economic, dedicată dezvoltării tehnologiilor inovative în România.

 

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Babeș-Bolyai, mesaj pentru politicieni. „Pot avea un consultant dacă propun soluții onorabile în zona eticii academice”

Workshopuri și activități științifice cu ocazia aniversării a 20 de ani de școală de comunicare la UBB Cluj

abonare newsletter