Artă & Cultură

Filmele europene nominalizate la Premiile Gopo 2022, în acest weekend pe TIFF Unlimited

Cele cinci filme nominalizate la categoria Cel mai bun film european la ediția cu numărul 16 a Premiilor Gopo, vor fi difuzate online pe platforma TIFF Unlimited în acest weekend.

Filmele europene nominalizate la Premiile Gopo 2022, în acest weekend pe TIFF Unlimited Filmele europene nominalizate la Premiile Gopo 2022, în acest weekend pe TIFF Unlimited

 

 


Cele cinci filme nominalizate la categoria Cel mai bun film european, la a 16-a ediție a Premiilor Gopo, vor fi difuzate online pe platforma TIFF Unlimited în weekend-ul 8-10 aprilie. 

 


Filmele pot fi vizionate gratuit timp de 24 de ore de la momentul difuzării. Ulterior, unele titluri vor fi disponibile exclusiv pentru abonați. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Cea de-a 16-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care premiază creatorii din industria de film din România, va avea loc pe 3 mai, la Teatrul Național din București, și va fi transmisă în direct pe unlimited.tiff.ro. Lista tuturor nominalizărilor poate fi consultată pe premiilegopo.ro. 


Zilele acestea, echipa Premiilor Gopo a demarat campania UNIȚI PRIN FILM, în sprijinul profesioniștilor ucraineni din domeniu, a căror viață și activitate artistică au fost grav afectate de război. Printr-un sms cu textul FILM, trimis la 8840, oricine poate contribui la dezvoltarea Fondului de Urgență pentru Cineaști.

Program filme 8-10 aprilie

Vineri, 8 aprilie


  • 20:00 Adio, proștilor! / Adieu les cons

r. Albert Dupontel | Franța 

Cu: Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marié, Jackie Berroyer, Philippe Uchan

O comedie care trece pe nesimţite de la un gen la altul și atinge subiecte grele pe un ton reconfortant. După ce află că este grav bolnavă, o coafeză decide să își caute copilul pe care l-a abandonat pe când avea doar 15 ani. În hățișul birocratic pe care trebuie să-l parcurgă, se intersectează cu un funcționar aflat pe punctul de a ceda psihic și cu un arhivist nevăzător vivace. 

6 premii César, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cea mai bună regie și Cel mai bun scenariu, în 2021

  • 22:00 Încă un rând/ Another Round

r. Thomas Vinterberg | Danemarca 

Cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe

Mads Mikkelsen e sublim în această tragicomedie despre patru profi de liceu care se dedică unui experiment ce scapă de sub control. Ei testează teoria care spune că o anumită concentraţie de alcool în sânge ne-ar deschide mintea către lumea înconjurătoare, stimulându-ne creativitatea...

Zeci de premii, inclusiv Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

Sâmbătă, 9 aprilie

  • 20:00 Traducătorii/ Les traducteurs

r. Régis Roinsard | Franța, Belgia 

Cu: Olga Kurylenko, Alex Lawther, Sidse Babett Knudsen, Patrick Bauchau, Riccardo Scamarcio, Lambert Wilson, Eduardo Noriega

Un thriller cu hackeri și traducători de literatură - improbabilă alăturare -, dar palpitant pusă în scenă. Nouă traducători angajați să traducă mult-aşteptatul volum final al unei trilogii de succes sunt închiși într-un buncăr luxos. Când primele zece pagini ale manuscrisului apar pe internet, experiența se transformă în coșmar. Hoțul e printre ei?

  • 22:00 Annette

r. Leos Carax | Franța, Mexic, SUA 

Cu: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell, Angèle

Los Angeles. Doi îndrăgostiți într-o lume glamourous: un stand-up comedian și o cântăreață de operă. Adorați de public și media, ei par să formeze un cuplu în egală măsură fascinant și stabil. Doar că apariția primului lor copil, Annette, o fetiță cu un destin exemplar, le va da amândurora viața peste cap. „Un film fantezist care atacă cele mai prețuite fantezii ale culturii noastre. Complet ireal și complet real” - The New York Times

Premiul pentru regie, Cannes 2021

Duminică, 10 aprilie

  • 20.00 Portretul unei femei în flăcări/ Portrait de la jeune fille en feu

r. Céline Sciamma | Franța

Cu: Noémie Merlant, Adèle Haenel

1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze potretul lui Héloïse, o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mănăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret. Introdusă în cercul ei ca însoțitoare, ea o privește.

Premiul pentru Cel mai bun scenariu și Queer Palm, pentru cea mai bună producție LGBTQ, Cannes 2019; 9 nominalizări la Premiile César.

 

CITEȘTE ȘI:

Încep pregătirile pentru TIFF 2022! Retrospectiva ediției cu numărul 20

Cine-concert Nosferatu, în premieră la TIFF 2022

abonare newsletter