Administrație

A fost aprobată construirea unui azil de bătrâni în locul fostei școli de pe Calea Baciului. Clădirea, lăsată în paragină ani de zile

Fosta școală de pe Calea Baciului, care a devenit o ruină, se va transforma într-un azil de bătrâni. Consiliul local al municipiului a aprobat noua construcție.

Fosta școală de pe Calea Baciului, lăsată în paragină. Fosta școală de pe Calea Baciului, lăsată în paragină.

 

 


Proiectul privind aprobarea P.U.D.– Restructurare imobil (extindere, etajare, modificare) și schimbare de destinație din școală în „Centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice” (cămin pentru vârstnici) – S+P+2E, Calea Baciului nr. 18. beneficiară: Direcția de Asistență Socială și Medicală a fost votat, miercuri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca, în unanimitate, cu 22 de voturi „pentru”.

 


Consiliul local a decis încă din 2020 transformarea clădirii în azil de bătrâni, aceasta fiind lăsată timp de mai bine de 10 ani să se transforme într-o ruină. Clădirea care găzduia fosta Școală Generală nr. 9 din municipiu este proprietate a Consiliului Local Cluj-Napoca, iar faptul că Dâmbul Rotund duce lipsă acută de creșe și grădinițe nu mai este un secret.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Imobilul de pe strada Calea Baciului este compus din construcție-școală cu regim de înălțime subsol parțial+parter și are o suprafață construită la sol de 637 mp, pe un teren-curte în suprafață de 4.082 mp. În acest imobil a funcționat, până în 2010, Școala Generală cu clasele I – VIII nr. 9.

În luna septembrie a anului 2020, Primăria Cluj-Napoca a primit aviz de la Ministerul Educației pentru transformarea „școlii-fantomă” de pe Calea Baciului în cămin pentru vârstnici.


Primul cămin de bătrâni construit din bani publici

Acesta va fi primul cămin de bătrâni construit din bani publici în ultimii 30 de ani în Cluj-Napoca, arăta primarul Emil Boc anul trecut. Căminul ar urma să aibă cel puțin 70 de locuri pentru persoanele vârstnice. Tot potrivit edilului, construirea acestuia ar fi trebuit să demareze încă din 2021.

Prin decizia nr. 287 din 5 martie 2010, emisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Cluj, s-a dispus desfiinţarea şcolii generale, în scopul reorganizării rețelei școlare începând cu anul școlar 2010-2011. Ulterior, clădirea a fost eliberată şi predată Consiliului Local al municipiului Cluj Napoca.


Au urmat apoi două încercări nereuşite de predare a construcţiei şi terenului către Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), în 2010, şi de realizare a unui Centru social şi comunitar integrat pentru intruziunea comunităţilor defavorizate din Zona Metropolitană Cluj, în 2013.

CITEȘTE ȘI:

Școala „fantomă” din Cluj, vandalizată și dată uitării. Ar urma să devină azil de bătrâni FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter