Administrație

Bazinul de înot din Borhanci a fost scos la licitație. Boc: „Cluj-Napoca a devenit orașul cu cea mai dezvoltată infrastructură sportivă”

Noul bazin de înot care face parte din proiectul pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente, a fost scos la licitație.

Investiția totală este de 23 de milioane de euro/ Foto: Facebook- Emil Boc Investiția totală este de 23 de milioane de euro/ Foto: Facebook- Emil Boc

 

 


Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1.000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație.

 


În acestea sunt cuprinse bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.

Investiția totală este de 23 de milioane de euro.


„Proiectul bazinului de înot din Borhanci a fost scos la licitație. Investiție de 23 milioane euro într-una dintre cele mai moderne infrastructuri de natație din România

Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educațional - care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente. 


Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Astfel, sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.

Documentația de atribuire a fost transmisă în SEAP și este «în așteptare selecție». Termenul de realizare este de 18 luni pentru licitație. 


De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 mil. euro.

Cluj-Napoca a devenit orașul din România cu cea mai dezvoltată infrastructură sportivă din România datorită viziunii orientate spre sportul de performanță și publicul larg - așa numitul sport de masă. Primăria Municipiului Cluj-Napoca susține practicarea oricărui sport pentru sănătate și creșterea calității vieții și, prin urmare, la nivelul orașului au fost create două baze sportive cu acces complet gratuit: noua Bază sportivă „La terenuri” și Baza sportivă Gheorgheni, la care se adaugă alte zeci de zone din oraș dotate cu aparate de fitness. De asemenea, am extins și reabilitat recent și skateparkul Rozelor, unul dintre cele mai moderne parcuri dedicate sporturilor urbane din România”, a scris primarul Emil Boc.

Hub educațional în Borhanci

Crearea unui hub educațional în cartierul Borhanci face parte din strategia Primăriei Cluj-Napoca de creștere a numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional cu parc și spații verzi ar urma să fie construit pe terenul de circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului.

„Un proiect major al Clujului în ceea ce privește infrastructura educațională este de a avea un hub educațional în zona Borhanci, o zonă de dezvoltare și extensie a Clujului, care să cuprindă creșă, grădiniță, școală, liceu. Luăm în calcul un astfel de hub și în zona viitorului cartier Sopor. Dorim astfel să aducem toate facilitățile cât mai aproape de cetățean, la 20 de minute de mers pe jos, pe principiul Oraș pentru pietoni/Walkable city”, a declarat primarul Emil Boc, în cardul unei dezbateri publice, în octombrie 2020.

 

CITEȘTE ȘI:

Cine „pune mâna” pe contractul de proiectare la viitorul Parc Bună Ziua? Ce spune Emil Boc

Mai mulți bani pentru hub educațional cu bazin olimpic, în Borhanci. Boc: „Mâine putem lansa licitația”

abonare newsletter