Administrație

Cine „pune mâna” pe contractul de proiectare la viitorul Parc Bună Ziua? Ce spune Emil Boc

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță că au început lucrările comisiei tehnice din cadrul concursului național de soluții „Amenajarea Parcului Bună Ziua”!

 

Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea amenajării Parcului Bună Ziua din Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare.


„Acest proiect se încadrează în strategia municipiului privind Clujul Verde, care nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care ne-am încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și amenajarea de noi spații verzi. Orașul nostru a fost selectat recent parte a Misiunii europene 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030, alături de mari capitale și orașe europene. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să creăm sau extindem peste 190 de spații verzi”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Anunțarea rezultatelor concursului va avea loc în data de 1 septembrie.


„Viitorul parc Bună Ziua reprezintă una dintre cele mai importante piese-lipsă din rețeaua de spații verzi a orașului, mai ales la nivelul polului de dezvoltare imobiliară din sudul orașului. Această zonă s-a dezvoltat după anii 2000 și, în extinderea rapidă a funcției rezidențiale de-a lungul rețelei principale de transport (Strada Bună-Ziua), a fost lăsat foarte puțin spațiu pentru orice altă funcție urbană, cu atât mai puțin pentru spații publice sau verzi. Un prim și important pas pentru ridicarea calității vieții în zonă s-a făcut în anul 2020, prin modernizarea infrastructurii de transport auto, velo și pietonal, a iluminatului stradal și prin primele inserții consistente de material vegetal. Următoarea etapă necesară în dezvoltarea zonei este amenajarea Parcului Bună Ziua, un spațiu verde ce trebuie să îmbine o valoare peisagistică ridicată, accesul facil pentru toți locuitorii cartierului, satisfacerea funcțiunilor urbane de loisir și a celor de socializare. Aceste cerințe trebuie în mod obligatoriu dublate cu cele ecologice, de o importanță cel puțin egală: punerea în valoare a pârâului Becaș”, transmite municipalitatea.

Autoritatea Contractantă a concursului este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma concursului.


Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din Romania (OAR). Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană. Ulterior, contractul de servicii de proiectare va fi atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Premiile acordate:

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 2.375.000 lei, fără TVA
Premiul II: 75.000 lei
Premiul III: 50.000 lei

CITEȘTE ȘI:

Cum arată amplasamentul viitorului parc din cartierul Bună Ziua? Primăria plătește 2,3 mil. lei pentru proiectare FOTO

Cum va arăta Parcul Bună Ziua? A fost lansat un concurs internațional de soluții. Primarul Emil Boc: „Vrem să creștem calitatea vieții"

Concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Bună Ziua, aprobat de Consiliul Local. Viitorul parc, „piesa lipsă” a orașului

Ultimele Stiri
abonare newsletter