Actualitate

Cum se antrenează „Dragonii transilvani”, trupele de elită ale României? GALERIE FOTO

Infanteriștii din Dej, cunoscuți drept „Dragonii Transilvani” desfășoară zilele acestea exerciții militare, în condițiile caracteristice câmpului de luptă modern

Exerciții militare infranteriști Dej. Foto: Flaviu Brehar / MAPN Exerciții militare infranteriști Dej. Foto: Flaviu Brehar / MAPN

 

 


 

În această perioadă, structurile de nivel companie din cadrul Batalionului 811 Infanterie „Dej” au desfășurat în poligoane din proximitatea cazărmii exerciții de rezolvare a unei situații tactice (STX) și de conducere a focului (FCX).


 

În cadrul acțiunii, au fost simulate condițiile caracteristice câmpului de luptă modern.


 

„Infanteriștii dejeni au executat o parte dintre aceste exerciții în comun cu elicoptere din Escadrila 713 Elicoptere Socat a Bazei 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu”. Scopul exercițiilor a fost antrenarea subunităților în condițiile caracteristice câmpului de luptă modern”, se arată pe pagina de Facebook a MApN.


Exerciții militare infranteriști Dej. Foto: Flaviu Brehar / MAPN

Cine sunt „Dragonii Transilvani”?

Batalionul 811 Infanterie „Dej” a luat ființă la data de 1 martie 1995, în baza Ordinului General al ministrului apărării naţionale cu nr. OG-2 / 1995. Un an mai târziu, prin decretul prezidențial numărul 352 din 4 septembrie 1996, unitatea a primit drapelul de luptă la data de 25 octombrie 1996.

Obţinând rezultate foarte bune la toate activităţile desfăşurate şi dând dovadă de un înalt profesionalism, Batalionul 811 Infanterie „Dej” a câştigat încrederea eşaloanelor superioare, astfel încât a fost nominalizat să participe cu efective şi tehnică la peste 30 de exerciţii şi aplicaţii naţionale şi internaţionale precum și la 5 misiuni în teatrele de operații: Kosovo, Irak și Afganistan.


Exerciții militare infranteriști Dej. Foto: Flaviu Brehar / MAPN

Batalionul 811 Infanterie „Dej”, se află, de la înființarea sa din anul 1995, în Garnizoana Dej. Este o structură tactică luptătoare, operaţionalizată din timp de pace, capabilă să reacţioneze imediat împotriva ameninţărilor directe la adresa securităţii şi apărării naţionale, oriunde pe teritoriul ţării. În data de 3 martie 1997, batalionul a fost nominalizat ca parte a Forţei de Reacţie Rapidă, iar începând cu 9 iunie 1997, a funcţionat cu o structură similară unităţilor de acelaşi tip din forţele armate ale ţărilor membre NATO. În cadrul exerciţiului „DEMEX 2005”, Batalionul 811 Infanterie „Dej” a fost certificat ca forţă la dispoziţia NATO, fiind prima unitate cu această destinaţie din Armata României.

În anul 2008, în cadrul exerciţiului „Getica”, batalionul a fost recertificat şi reconfirmat ca forţă la dispoziţia NATO. Calitatea profesională a infanteriştilor dejeni s-a reflectat nu doar în cele peste 50 de exerciţii naţionale şi internaţionale de mare amploare executate în ţară şi străinătate, ci şi în misiuni internaţionale în diferite teatre de operaţii în care au fost angajaţi în cei peste 20 de ani de existenţă.

Exerciții militare infranteriști Dej. Foto: Flaviu Brehar / MAPN

„Dragonii Transilvani”, implicați în importante misiuni NATO

Prima dislocare internaţională a unităţii a fost de nivel companie în anul 2001, fiind vorba de misiunea din Kosovo. 91 de infanterişti români au fost integraţi în contingentul multinaţional „BELUKROKOS 11”, sub control operaţional belgian. Doi ani mai târziu, cu un efectiv de 405 militari, forţa expediţionară care purta numele „Batalionul 811 Infanterie Dragonii Transilvani”, sub comanda locotenent-colonelului Petru Pah, a devenit prima unitate din Armata României care a participat în Irak, la operaţia „Antica Babilonia”, de stabilizare şi reconstrucţie a Irakului, faza a IV-a.

Exerciții militare infranteriști Dej. Foto: Flaviu Brehar / MAPN

În cadrul misiunii Resolute Support, cei 420 de militari ai Batalionului 811 Infanterie au efectuat, în perioada august 2015 – martie 2016, aproximativ 1.500 de misiuni în provincia Kandahar din Afghanistan, începând de la asigurarea securităţii bazei militare şi a personalului forţelor coaliţiei, asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane, până la participarea la proiecte în sprijinul educaţiei, distribuire de materiale şi asistenţă umanitară.

CITEȘTE ȘI:

ANALIZĂ. Șapte scenarii pentru războiul din Ucraina și posibile urmări. Cum ar afecta un război mai lung Europa?

Ultimele Stiri
abonare newsletter