Actualitate

Adrian Oros s-a răzgândit și nu mai pleacă din funcția de ministru al Agriculturii: „Fermierii nu trebuie să fie afectaţi”

Clujeanul Adrian Oros a anunțat că își retrage demisia, după ce a anunțat că renunță la funcție după Congresul PNL. El spune că nu își mai dă demisia pentru a nu-i afecta pe fermieri.

 

 


Adrian Oros a declarat că va renunţa la demisie, pentru a nu provoca „disfuncţionalităţi în sistem”, conform News.ro

 


„Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a mai spus Oros. 

Clujeanul Adrian Oros și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Agriculturii în 28 septembrie, după Congresul PNL, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.


„Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, declara Oros, la momentul anunțării demisiei sale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter