Electric Castle

Al doilea documentar Electric Castle surprinde povestea artiștilor pe timp de pandemie

Electric Castle lansează documentarul „When Time Stood Still”, povestea creativității într-un an al izolării.

 

 


Al doilea documentar marca Electric Castle surprinde povestea artiștilor și a creativității acestora pe timpul pandemiei.

 


„Când întreaga lume intră în carantină și toate evenimentele cu public sunt suspendate, artiștii au nevoie de solidaritate, validare și reconectare la sursele de inspirație. În vara lui 2020, Electric Castle Creative Camp a fost pentru 40 de muzicieni români o sursă neașteptată de creativitate, loc de regăsire și reîntâlnire. Povestea acestui proiect este acum spusă prin «When Time Stood Still», documentarul ce se lansează, astăzi, pe canalul oficial de youtube al festivalului ( http://bit.ly/WhenTimeStoodStill ). ” au povestit organizatorii Electric Castle.

Ideea de la care a început documentarul

Documentarul regizat de Anton Groves (premiul Zilele Filmului Românesc, Cel Mai Bun Scurtmetraj, TIFF 2019) pornește de la imaginile surprinse de-a lungul celor 6 săptămâni de tabără, completate cu interviuri realizate la câteva luni distanță, în care artiștii definesc principalele lucruri rămase în urma întâlnirii.  


„Am regăsit în mine artistul de acum 20 de ani, am colaborat cu oameni cu care nu credeam ca o să colaborez vreodată”, a declarat Mihai Câmpineanu (Michi -Șuie Paparude), concentrând în mesajul transmis experiența tuturor celor 40 de artiști prezenți în tabăra de la Cochilia.

„EC Camp mi-a schimbat fundamental ideile despre producția de muzică, mi-a dat șansa să mă întorc la copilul din mine, care era doar tehnic, un inginer de sunet, și să văd totul din altă perspectivă”, a transmis și Herodot, artistul din spatele proiectului Sunrise Hub și unul dintre mentorii taberei. 


Coloana sonoră

„Coloana sonoră a documentarului va fi, în sine, o revelație pentru fanii artiștilor prezenți în  tabără. Multe dintre piese sunt realizate chiar în EC Creative Camp și redau foarte bine starea de spirit din acel moment, de inspirație multiplicată prin diversitatea grupului de artiști. ” au mai declarat organizatorii evenimentului.

„When Time Stood Still”, piesa semnată de Doc (CTC) care dă și numele documentarului, „Ce bine că știu cânta”, Subcarpați, sau „Awesome Looking Forward”, de Cosmin TRG se vor regăsi, în curând, pe un album editat pe vinil pe care Electric Castle îl pregătește pentru lansare. 


Dincolo de imaginile din spatele scenei, de interviuri inedite cu artiști mai cunoscuți, precum Subcarpați, CTC, Golan, Adi Despot sau Valeria Stoica, sau artiști aflați la început de drum, realizatorii documentarului îți doresc ca publicul să primească o conexiune diferită cu ceea ce înseamnă creația muzicală și, astfel, să înțeleagă și să susțină oamenii care fac posibilă experiența Electric Castle, an de an.  

„When Time Stood Still” este un proiect Electric Castle, realizat în coproducție cu Studio Set. Acesta este cel de-al doilea documentar produs de echipa Electric Castle Festival, după Festival – A Concert for No One. A concert for Everyone, lansat anul trecut în iulie și disponibil pe Netflix.  

abonare newsletter