Actualitate
Amenzi pentru rampe clandestine de deşeuri şi şantiere neconforme
<p />Inspectorii Serviciului Control protecţia mediului şi igienizare din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au efectuat în această săptămână controale privind buna gospodărire a oraşului.
Este vorba despre acţiuni de verificare privind organizările de şantier de pe raza municipiului şi de identificare a rampelor clandestine de deşeuri. Aspectele urmărite în cadrul controalelor la organizările de şantier au fost împrejmuirea corespunzătoare perimetrului, ieşirea autovehiculelor de pe şantiere cu roţile curate pentru a nu murdări carosabilul. Au fost încheiate 3 procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru murdărirea carosabilului în zonele Mărăşti şi Mănăştur, în valoare totală de 3.300 de lei.
O altă acţiune a inspectorilor Serviciului Control protecţia mediului şi igienizare a vizat identificarea rampelor clandestine de deşeuri de pe raza municipiului. De la începutul anului 2011 şi până în prezent au fost depistate depozitări de deşeuri în locuri neautorizate, precum: liziera pădurii Făget, strada Câmpului, drum Someşeni, zona pepinierei RADP, strada Gh. Dima, strada Lunii, strada Grădinarilor, strada Azuga, Pădurea Hoia, Valea Seacă, drumul Sălicii, Oaşului sau Valea Chintăului. În urma acţiunilor au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 lei.
Primăria Cluj-Napoca reaminteşte cetăţenilor faptul că organizările de şantier trebuie să fie dotate cu rampă de spălare amenajată corespunzător, astfel încât la ieşirea vehiculelor de pe şantiere să nu se murdărească carosabilul. De asemenea, depozitarea deşeurilor de volum (materiale de construcţii, moloz, mobilier vechi, etc) se face la rampa de gunoi Pata Rât. Cei care doresc să se debaraseze de astfel de deşeuri pot apela firmele de salubritate la care sunt arondaţi - SC Rosal Grup SRL (tel. 0264-562.438) sau SC Brantner Servicii Ecologice SA (te. 0264-598.477).