Actualitate

Urs surprins în fața bârlogului, într-o pădure din Apuseni. Animalul și-a „cercetat” casa – VIDEO

Un urs adorabil a fost surprins în timp ce își cerceta bârlogul, în Parcul Natural Apuseni.

Un urs adorabil a fost surprins în timp ce își cerceta bârlogul, în Parcul Natural Apuseni/ Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook Un urs adorabil a fost surprins în timp ce își cerceta bârlogul, în Parcul Natural Apuseni/ Foto: Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Facebook

 

 


Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva au postat imagini cu un urs surprins în fața bârlogului său, într-o pădure de pe teritoriul Parcului Natural Apuseni.

 


În imaginile surprinse apare un urs care își cercetează cu atenție bârlogul, înainte de pleca în căutarea hranei.

„Imagini inedite cu un urs care își cercetează cu atenție bârlogul într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, într-o filmare realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare instalate de către specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului natural.
Urșii au habitatul în pădurile de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, au transmis reprezentații Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva


Parcul Natural Apuseni, zonă montană cu forme de relief diversificate

Primele inițiative în vederea constituirii unui parc în această zonă îi aparțin lui Emil Racoviță, însă Parcul Natural Apuseni a fost înființat de abia în anul 1990. Acesta se întinde pe trei județe (Alba, Cluj și Bihor). În anul 2009, în cadrul Galei Premiilor „EDEN” de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență.

Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, ponoare, avene, peșteri.


Vegetația este una specifică în cea mai mare parte habitatelor montane, cu păduri de conifere sau de foioase, păduri în amestec, tufărișuri de arbuști și ierburi de luncă, de pajiște sau de stâncărie.

Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere (urs, căprioară, capra neagră, lup, vidră, veveriță, arici, șoarece de câmp, liliac), păsări (cocoșul de munte, acvila de munte, corb, uliu) pești (păstrăv, scobar, clean), reptile și amfibieni (șopârla, vipera, salamandra).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un Crăciun mai fericit pentru locuitorii din Apuseni! Sute de familii, vizitate de voluntarii CERT Transilvania: „Avem bătrâni cărora doar noi le-am trecut pragul”

„Medicul moților”. A renunțat la o carieră în București pentru o comună din Apuseni. Mergea la pacienți cu sania trasă de cai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter