Actualitate

O nouă replică a cutremurului din Gorj, cu magnitudinea de 4,3. Seismul s-a produs la o adâncime de aproape 9 km

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 4,3, s-a produs vineri în județul Gorj, la o adâncime de 8,7 kilometri. Seismul este o replică a cutremurului de marți cu magnitudinea de 5,7.

Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Gorj/captură foto INFP Facebook.com Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Gorj/captură foto INFP Facebook.com

 

 


O replică de 4,3 a cutremurului cu magnitudinea de 5,7 s-a produs vineri, la ora 11:11, în regiunea Oltenia, județul Gorj, la o adâncime de 8,7 km, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 


Cutremurul a fost calificat drept „mediu” de Institutul pentru Fizica Pământului, însă este cea mai puternică replică a seismului de marți. 

Cutremurul s-a produs la 106km NV de Craiova, 112km SV de Sibiu, 143km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 181km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brasov, 210km E de Belgrade, 214km E de Zemun, 221km NE de Nis.


Vineri, 11:11:41 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 8.7 km/captură foto infp.ro

 

CITEȘTE ȘI:
Clădirile cu risc seismic din județul Cluj. Care sunt zonele cele mai expuse la cutremur?

În dimineața zilei de vineri, a mai avut loc o replică slabă, cu magnitudinea de 2,4, la adâncimea de 5 km.


Vineri, 07:08:03 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 2.4, la adâncimea de 5 km/captură foto infp.ro

Prefectura Gorj și alte instituții din zonă au fost evacuate în urma cutremurului

În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialiști în zonă pentru montarea a 3 stații seismice și 5 stații GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfășurare a cutremurelor și efectele produse de acestora. 


Noile stații seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică și pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar stațiile GPS vor înregistra deformările crustale.

România va avea un grup de lucru care să se ocupe de prevenirea, pregătirea și răspunsul în situații de urgență, ca urmare a cutremurelor din ultima perioadă din zona Gorjului.

CITEȘTE ȘI:

Cutremurul care a „mișcat” Clujul. Ce riscuri există în zonă și ce spun geologii

România va avea un grup de lucru pentru prevenire și răspuns în caz de cutremur. 118 şcoli, evaluate cu risc seismic

Blocuri fisurate, pagube și atacuri de panică în mai multe localități în urma cutremurului care a zguduit România

Ultimele Stiri
abonare newsletter