Actualitate

Urmează un început de decembrie călduros și fără precipitații. VEZI prognoza meteo pe o lună

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi peste valorile obișnuite pentru acest interval.

Urmează un început de decembrie călduros și fără precipitații. FOTO: Depositphotos.com Urmează un început de decembrie călduros și fără precipitații. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Începutul lunii decembrie va aduce temperaturipeste valorile normale pentru acest interval. Precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, în primele săptămâni din luna decembrie.

 


În săptămâna 21 – 28 noiembrie 2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.


În săptămâna 5 – 12 decembrie 2022, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile nord-vestice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ultima săptămână din interval, 12– 19 decembrie 2022, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.


Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de ninsori și ploi în toată țara! Ciclonul polar aduce primul episod serios de iarnă în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter