Actualitate

Vlogger român, după o plimbare prin Cluj. „Am stat 7 ani în Olanda, am standarde. Bucureștiul e mai frumos, scările de pe Cetățuie arată deplorabil, 10.000 € pentru că am făcut reclamă”

Vloggerii Claire (olandeză) și George (român) au vizitat Cluj-Napoca, s-au filmat pe străzile orașului și au vizitat cele mai importante obiective turistice. Cei doi locuiesc la Alba Iulia, iar în trecut am stat și la Sibiu.

Claire și George la un restaurant din Cluj. Sursă foto: captură video Youtube Claire și George la un restaurant din Cluj. Sursă foto: captură video Youtube

 

Filmarea începe cu cei doi plimbându-se pe Bulevardul Eroilor, Piața Avram Iancu, vizitând Biserica Sf. Mihail, strada Regele Ferdinand sau Cetățuia.


„Cât costă parcarea la Cluj? Bineînțeles, sunt într-o zonă centrală, pentru 30 de minute 4 lei, pentru o oră 8 lei. La Alba Iulia, în centrul orașului te costă 1 leu pe oră. La Cluj e de 8 ori mai mult, dar presupun că sunt zone unde găsești mai scumpe parcări decât 8 lei pe oră. Ne-am plimbat, ne-am distrat. La restaurant, mâncărică delicioasă. Ce-mi place viața. (...) Ce fac oamenii ăștia în Cluj, aici? Biletul de sănătate. Pedalează și primești un bilet de autobuz. Extraordinar. Priviți doamnelor și domnilor Clujul în timpul nopții. Cât de frumos și organizat este acest oraș”, spune George, după prima zi petrecută la Cluj-Napoca.

„Au și tramvaie aici”

Filmarea continuă cu cei doi într-o nouă zi în orașul de pe Someș.


„A doua zi în Cluj. Mergem prin centrul vechi (Piața Muzeului – n.r), ca la București. O să explorăm puțin centrul. Este un centru așa de drăguț, este un pic mai aglomerat decât în Alba Iulia, noaptea aici este extraordinar. Îmi place atmosfera foarte mult. Așa de frumos. Avem aici piste de biciclete, semafor pentru biciclete, din nou. Ce ne mai place viața. Au și tramvaie aici. Ăsta se numește Parcul Central. Arată intrarea exact ca în Herăstrău. Uite și tu ce frumos e tramvaiul ăsta și stația asta de tramvai. Parcul Central, dar intrarea e exact ca în Parcul Herăstrău. Este un oraș pe care vreau să îl vizitez de mai multe ori. Este foarte frumos. Tot e mai frumos Bucureștiul, dar hai să zicem că...”, continuă tânărul.

„Bucureștiul este pentru noi un oraș plin de amintiri. Te iubesc, București. Dacă București e Micul Paris, Cluj e Mica Vienă”, spune Claire. 


„Cluj e Cluj, e mai frumos. Și mie îmi place Viena, dar nu e aceeași atmosferă. Clujul e mai relaxat, atmosfera e diferită, Viena e prea turistică. Clujul îmi place”, spune Claire.

„Am standarde, am stat în Olanda 7 ani”

Călătoria urmează pe Podul Elisabete spre Cetățuie.


„Mușuroaie de lacăte pe Podul Dragostei (Podul Elisabeta – n.r). Hai să mergem la Pădurea Hoia Baciu, ne mănâncă fantomele, vampirii, strigoii…Nu mă duc la Pădurea Hoia Baciu că nu e amenajată, dacă era amenajată ca lumea…am auzit că sunt câini…am stat 7 ani în Olanda, am standarde, știu ce vreau. Mi-e frică pentru tine, sunt câini. Ce îmi place să fiu olandez critic”, se aude George pe filmare.

„Câinii știu că olandezii nu au carne bună, nu are gust, bucătăria noastră nu e așa bogată”, e replica fetei.


Cei doi ajung la baza Cetățuii.

„Clujul e un oraș frumos, dezvoltat, se lucrează mult la infrastructură, estetică, stau și mă întreb, aici pe Cetățuie de ce nu faceți și voi scările astea? Uite cum arată, deplorabil, urât. Luați măsuri să fie totul estetic. M-am enervat puțin. Puneți mâna și schimbați scările. Vorba aia, ca-n Germania vreau să văd aici. Balustradă ruptă, scări rupte, îți rupi picioarele aici noaptea”, mai spune George.

Dialog la finalul călătoriei:

Claire: Clujul are niște chestii similare cu Budapesta.

Georger: Merită Clujul vizitat?

Claire: Da, da, 100%

George: 10.000 de euro pentru că am făcut reclamă. Primesc numai prin card, transfer bancar.

CITEȘTE ȘI:

Obiective turistice din Transilvania, inclusiv castrul roman de la Bologa, vor fi reabilitate cu bani din PNRR

Aproape 60.000 de turiști străini la Cluj, de la începutul anului. Cei mai mulți sunt din Europa

Consiliul Județean Cluj ajunge în secolul 21. 20.000 de euro pentru o aplicație turistică! „Vrem să sprijinim mediul economic”

abonare newsletter