Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze de la şefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie, au declarat surse liberale.
Vicepreşedintele PNL Alin Tişe a declarat, luni, că deciziile importante pentru partid trebuie să se ia în interiorul acestuia şi abia apoi pot fi exprimate puncte de vedere publice.
Senatorul PNL, Marius Nicoară, a precizat, luni, că declaraţiile făcute de preşedintele PNL Alina Gorghiu nu înseamnă neapărat că aceasta demisionează din funcţie şi consideră că ea trebuie să-şi continue mandatul până la întrunirea unui for statutar larg al partidului.
Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că va propune luni Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizând că a primit acceptul lui Cioloş în discuţia de luni dimineaţă de la Guvern.
Şedinţa în care liderii aripii democrat-liberale din PNL s-a încheiat după două ore de dezbateri hotărându-se ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic al PNL, în timp ce europarlamentarul Daniel Buda să aibă împuternicire de a vota listele pentru alegerile parlamentare ca prim-vicepreşedinte.
Fostul copreşedintele Vasile Blaga le-a transmis liderilor PDL că cea mai bună variantă, în acest moment, este ca Alina Gorghiu să rămână lider unic al partidului pentru a arăta unitate în pragul alegerilor. În schimb, liderii democrat-liberali din teritoriu doresc să numească un copreşedinte, europarlamentarul Daniel Buda având în acest moment cea mai mare susţinere, potrivit unor surse din partid.
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri la RFI că reluarea votului în Senat în cazul lui Gabriel Oprea este posibilă, afirmând că PNL ar putea avea ca alternative contestarea deciziei Senatului la CCR sau intrarea în grevă parlamentară pe perioadă determinată.
Încă o promisiune electorală în decurs de două zile de la PNL: liberalii promit dublarea salariilor medicilor "încă de la începutul guvernării". Promisiunea vine după ce aceştia au adoptat o rezoluţie privind salarizarea primarilor, dar şi o creştere medie de 22% a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017.