Politică

Florin Cîțu demisionează de la șefia Senatului. Alina Gorghiu va prelua funcția interimar

Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze de la şefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru această funcţie, au declarat surse liberale.

Florin Cîțu. Sursa foto: depositphotos.com Florin Cîțu. Sursa foto: depositphotos.com

 

Florin Cîțu a anunțat într-o declarație de presă că a demisionat de la șefia Senatului după ce colegii săi nu au fost de acord cu declarațiile despre măsurile guvernamentale. El a spus că va rămâne în partid și că cei mai deranjați de declarațiile sale sunt cei din PSD.


În urma acestei decizii, funcţia de preşedinte al Senatului va fi preluată de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu.

Florin Cîțu a intrat în coliziune directă cu noul președinte al partidului, Nicolae Ciucă, după ce a pierdut șefia PNL. Cîțu a criticat constant politicile guvernamentale și a atacat frontal PSD, partenerul de coaliție al liberalilor.


Florin Cîțu a rămas luni și fără șefia organizației PNL Sector 3, pe care o conducea interimar.

Fostul premier Cîțu a fost impus de președintele Klaus Iohannis ca președinte al PNL la alegerile din august 2021, în urma unor alegeri pe care Ludovic Orban, concurentul său, le-a catalogat ca fiind trucate. Cîțu și-a pierdut însă rapid puterea după ce USR a decis să iasă din guvern ca urmare a demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion, iar guvernul a picat în urma unei moțiuni de cenzură. PNL a acceptat, peste capul lui Cîțu, o coaliție guvernamentală cu PSD, iar Iohannis l-a numit în premier pe Nicolae Ciucă. Ulterior, Ciucă a preluat și șefia partidului în urma unor alegeri în care nu a avut contracandidat.


În interiorul PNL, Cîțu nu și-a creat niciodată o bază reală de putere. Singurul său aliat a fost Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanțelor. Și Vîlceanu a pierdut în această săptămâna șefia organizației PNL Gorj.

CITEȘTE ȘI:

Fostul premier Florin Cîțu: „Am avertizat încă din ianuarie ca măsurile adoptate (de guvernul Ciucă - n.r.) vor duce la o creștere a inflației”

Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al PNL. VIDEO

Florin Cîțu a fost ales în funcția de președinte al Senatului

abonare newsletter