Sport

Handbalistele „U” Cluj au pierdut în fața HCM Baia Mare, scor 19-27, după o primă repriză perfectă

Universitatea Cluj a fost învinsă în primul meci al returului Ligii Naţionale de handbal feminin, de vicecampioanei României, HCM Baia Mare

Meciul, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, putea fi câștigat de jucătoarele antrenate de Carmen Amariei, asta dacă în repriza secundă reușeau un meci la fel de bun ca cel din prima repriză.

Handbalistele clujence au început bine meciul conducând încă din primele minute ale meciului. La jumătatea primei reprize jucătoarele de pe malul Someșului aveau deja un avantaj de cinci goluri, diferență pe care a menținut-o până la pauză, scorul la pauză fiind de 13-8.


Când toată lumea se aștepta să vadă o victorie extrem de importantă a elevelor antrenate de Carmen Amariei, băimărencele naţionalei României, Paula Ungureanu, Melinda Geiger și Valentina Ardean-Elisei, alături de internaţionale Do Nascimento şi Pineau au venit cu elan mare de la vestiare reușind să întoarcă scorul în primele zece minute ale reprizei secunde. Diferența dintre HCM Baia Mare și Universitatea Cluj s-a mărit până la finalul meciului, handbalistele clujence greșind aproape fiecare minge aruncată spre poarta apărată de Ungureanu.

Apărarea băimărencelor a fost functul forte al oaspetelor, factor important în realizare scorului final de 19-27.


Antrenoarea echipei Universitatea Cluj, Carmen Amariei, a declarat, la finalul meciului, că această înfrângere în fața formației HCM Baia Mare este de fapt o victorie pentru clujence. „Din punctul meu de vedere este o victorie muncită, victorie de moral, o victorie care ne ajută în debutul acesta de retur. Chiar dacă avem atât de multe probleme financiare și probleme de lot aceste au arătat că își doresc să facă performanță și își doresc să existe handbal de calitate la Cluj. A doua repriză teama de rezultate a făcut să apară niște greșeli puțin copilărești și bineînțeles o echipă care are o experiență de genul acesta te taxează imediat și cred că acolo s-a rupt puțin firul jocului. În schimb mi-a plăcut apărarea, mi-a plăcut atitudinea și pentru mine este o victorie de moral”, a declarat Carmen Amariei.

În ceea ce privește plecarea de la echipă a jucătoarei de bază Magdalena Paraschiv, Amariei a afirmat că a fost o decizie de comun acord iar Boian a acorperit foarte bine, la fel și Dindiligan, poziția lăsată liberă de extrema dreaptă. „Orice jucătoare care pleacă de la echipa noastră este o pierdere și oricine pleacă este o pierdere însă sunt adepta soluțiilor, sunt antrenorul care mă gândesc imediat la soluțiile următoare și cred că Boian și-a făcut datoria pe acel post și chiar și Dindiligan a muncit, și toată echipa, au muncit pentru acest rezultat. Cu Magda Paraschiv a fost o înțelegere de comun acord, în momentul în care a avut loc ședința la club cu toții au fost de acord ca ea să părăsească această echipă. Fetele care au rămas în continuare pe corabia noastră își fac datoria cu vârf și indesat și sper ca până în vară situația să se reglementeze și să facem o echipă competitivă aici în Cluj-Napoca”, a spus Amariei.


În următorul meci Universitatea Cluj le va întâlni, în deplasare, pe handbalistele de la ASC Corona Brașov, echipă care se află în acest moment pe locul 5, la 6 poziții distanță de clujence. Meciul va avea loc miercuri, 13 ianuarie, de la ora 18:00 și va fi transmis pe DigiSport.

Până atunci, HCM Baia Mare o va întâlni, pe teren propriu, duminică, de la ora 19:00, pe campioana Franței, Fleury, în Liga Campionilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter