Sport
Fotbalul din România, prea lent pentru Mircea Lucescu
Selecționerul naționalei României, Mircea Lucescu, a afirmat la lansarea unui centru de pregătire sportivă, că este mulțumit de calitatea meciurilor din play-off-ul Superligii și că dacă toate meciurile ar fi la același nivel fotbalul românesc ar face un pas în față.

Selecționerul naționalei României, Mircea Lucescu, a afirmat la lansarea unui centru de pregătire sportivă, că este mulțumit de calitatea meciurilor din play-off-ul Superligii și că dacă toate meciurile ar fi la același nivel fotbalul românesc ar face un pas în față.
În luna iunie, echipa națională a României va disputa două partide în cadrul Grupei H, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026. Pe 7 iunie, „Tricolorii” vor da piept cu Austria, în deplasare, iar pe 10 iunie vor juca pe teren propriu cu Cipru.
CITEȘTE ȘI:
Mircea Lucescu, nervos după victoria României contra San Marino, scor 5-1: „M-a supărat foarte tare”
„Dacă tot campionatul ar fi la calitatea meciurilor de play-off, cred că am face un pas înainte. Sunt meciurile cele mai importante și fiecare dintre echipe poate să câștige sau poate să piardă. E un echilibru extraordinar”, a spus Lucescu.
În privința numărului mediu de pase fără greșeală pe care îl reușesc jucătorii români, tehnicianul s-a arătat nemulțumit.
„Bineînțeles că fotbalul românesc este mult mai lent decât în restul Europei. Nu vreau să discut cu câte secunde, pot să discut despre numărul de pase medii, care la noi este în jur de trei pase, apoi pierd mingea. Poate să fie și șapte, poate să fie și una. În vestul Europei ajung la media de șapte-opt pase fără să piardă mingea, ceea ce presupune o dinamică extraordinară. Cunosc un unghi de joc, o tehnică perfectă, în condiții foarte dificile, pe spații foarte restrânse, îl pot controla”, a spus acesta.
Mircea Lucescu s-a arătat totodată îngrijorat de numărul mare de jucători ai echipei naționale care se află în perioada de recuperare: „Dați-mi și mie soluții ca să recuperez niște jucători. Asta-i toată problema. Să vedem ce se va întâmpla”.
Selecționerul a lăudat inițiativa de a construi centre de antrenament moderne pentru copii, precizând însă că acestea trebuie să fie accesibile și în mediile defavorizate.
„Este benefic, cu siguranță. Nu știm ce reușită financiară poate fi, pentru că nu toți copii își pot permite. Am vorbit și cu proprietarii acestui club să găsească soluții, diminuând costurile, să se ducă spre periferii. Pentru că, în general, familiile sărace își dau copiii la fotbal, sperând că vor avea o carieră. Ceilalți fac de plăcere, după care se duc la școală, fac altceva. E foarte interesant, dar noi, în vremea mea, făceam cu zidul, care era cu numere pe zid, fără luminițe, dar ne antrenam foarte tare. Eu țin minte că făceam și câte o oră, numai la zid, pentru coordonare, pentru reactivitate, rapiditate în mișcări, întoarcere, toate astea. Acum, sigur, s-au modernizat toate, cu luminițe, dar e același lucru. Dar asta accelerează procesul de formare a copiilor. Tehnologia e normal să ajungă și la nivelul copiilor, să îi ajute. Și îi poate ajuta foarte mult, numai că e greu, când te gândești la partea financiară pentru un părinte, cât poate să facă? Trei ore pe săptămână. Poate într-o lună și tot salariul îl dă pentru antrenamente. Dar altfel, ideea este foarte bună. Sper ca timpul să îmbunătățească acest mod de a antrena copiii, să diminueze puțin costurile, pentru că să te antrenezi aici costă foarte mult. Și să fie introdus în centrele de copii și juniori, se fie folosit peste tot”, a mai spus Mircea Lucescu.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: