Social

Aproape 2.000 de refugiați, cazați în Cluj-Napoca de la începutul războiului. Emil Boc: „Avem situația sub control”

La Cluj-Napoca, circa 1.840 de refugiați au fost cazați în spațiile puse la dispoziție oficial de autorități, de la începutul războiului din Ucraina.

Aproape 2.000 de refugiați, cazați în Cluj-Napoca de la începutul războiului. Emil Boc: „Avem situația sub control” Aproape 2.000 de refugiați, cazați în Cluj-Napoca de la începutul războiului. Emil Boc: „Avem situația sub control”

 

 


Primăria Cluj-Napoca, alături de organizațiile și companiile asociate pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina, a cazat, de la izbucnirea războiului în 24 februarie și până în prezent, 1.840 de persoane. În cadrul centrelor oficiale ale autorităților locale sunt în prezent disponibile 284 de locuri de cazare.

 


Primarul Emil Boc le-a mulțumit clujenilor care s-au mobilizat rapid pentru sprijinirea refugiaților și i-a avertizat că trebuie să rămână pe poziții, întrucât conflictul nu pare să se termine prea curând.

„Am intrat în cea mai gravă criză militară europeană de după Al Doilea Război Mondial. România are astăzi cele mai înalte garanții de securitate pe care le-a avut vreodată, prin NATO și relația cu SUA. Deasupra acestor garanții, numai Dumnezeu este. Eforturile românilor, a clasei politice, a militarilor au dat rezultate, apartenența la NATO fiind unul dintre puținele subiecte pe care am fost uniți tot timpul. Avem garanția că nu vor ajunge rachete, tancuri pe teritoriul României.


De asemenea, avem situația sub control în ce privește refugiații în România și în Cluj-Napoca. Nimeni nu știe cum va evolua acest război, tot mai mulți specialiști spun că e de durată, așadar și efortul nostru de sprijinire a refugiaților din Ucraina trebuie să constituie un maraton. Criza refugiaților se poate atenua sau amplifica. Pe probleme de securitate nu avem probleme, situația e sub control. Viziunea revizionistă nu poate exista niciodată, nicăieri în lume, în ziua de astăzi”, a afirmat primarul Emil Boc, în începutul ședinței de consiliu local de luni, 7 martie. 

Primarul a arătat că, la nivel național, 190.000 de refugiați au trecut în România de la începutul războiului, din care 100.000 au părăsit deja teritoriul țării noastre, 90.000 sunt încă în România, din care 20.000 sunt copii.


Cum poți ajuta?

Primarul Emil Boc a mai arătat cum pot să ajute clujenii, de la cei care vor să devină voluntari, la cei care vor să doneze produse alimentare sau nealimetare sau care doresc să asigure cazare sau mâncare pentru refugiați.

CITEȘTE ȘI:

Un refugiat din Ucraina, șocat de prețurile de la Cluj: „Nu aș putea trăi aici”

Ultimele Stiri
abonare newsletter