Social

Românii erau în 2022 printre europenii cei mai mulțumiți de viața lor. La polul opus se află bulgarii.

Românii se aflau în anul 2022 printre europenii cei mai mulțumiți de viața lor, potrivit datelor Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Românii erau în 2022 printre europenii cei mai mulțumiți de viața lor/ Foto: pexels.com Românii erau în 2022 printre europenii cei mai mulțumiți de viața lor/ Foto: pexels.com

 

 


 

Cetăţenii austrieci sunt europenii care în anul 2022 se declarau cei mai mulţumiţi în general de viaţa lor, iar cel mai puţin mulţumiţi sunt bulgarii, potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).


 

Solicitaţi să-şi autoevalueze pe o scară de la 1 (foarte nemulţumit) la 10 (foarte mulţumit) nivelul de satisfacţie faţă de viaţă în general, austriecii au fost în frunte, cu 7,9 puncte, peste media europeană de 7,1.


Poziţia a doua a nivelului de mulţumire este împărţită de finlandezi, polonezi şi români, toţi cu un punctaj de 7,7. Urmează, la mică distanţă, belgienii şi olandezii, fiecare cu 7,6 puncte.

Românii erau în 2022 printre europenii cei mai mulțumiți de viața lor/ Foto: Eurostat - Facebook

Cel mai redus nivel al mulţumirii faţă de viaţă a fost observat în rândul bulgarilor (5,6 puncte), germanilor (6,5 puncte) şi grecilor (6,7 puncte).


Italienii şi francezii sunt în jurul mediei europene, cu 7,2 şi, respectiv, 7 puncte.

La polul opus se află Bulgaria

În toate statele UE, cu excepţia Bulgariei, evaluarea medie a nivelului de satisfacţie este peste 6, aşadar majoritatea cetăţenilor europeni se declară mai degrabă mulţumiţi decât nemulţumiţi de viaţa lor.


Acest nivel de satisfacţie poate fi influenţat de factori precum vârsta, nivelul de educaţie, situaţia financiară şi familială proprie, precum şi de diversitatea experienţelor, opţiunilor, priorităţilor şi valorilor individuale, explică Eurostat.

Acest indicator subiectiv al bunăstării cetăţenilor europeni este elaborat în cadrul statisticilor europene privind veniturile şi condiţiile de trai (EU-SILC).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Raportul Comisiei Europene clasează Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții. Boc: „Felicitări, dragi clujeni!”

Eurostat: România, printre țările din UE care alocă cei mai puțini bani pentru sănătate

Ultimele Stiri
abonare newsletter