Sănătate

Care este primul semn de infecție respiratorie? Află ce trebuie să faci pentru a preveni agravarea simptomelor de răceală sau gripă

Care este primul semn de infecție respiratorie. Află ce trebuie să faci pentru a preveni agravarea simptomelor de răceală sau gripă. Cum deosebești o infecție de o răceală. Simptomele care ar trebui să-ți dea de gândit.

 

 


Sezonul rece ne bate la ușă cu pași repezi, iar noi trebuie să ne protejăm și să ne creștem imunitatea, pe cât posibil. De la o ușoară jenă în gât, la febră, nas înfundat, dureri de cap și dureri musculare e doar un singur pas!

 


Care este primul semn de infecție respiratorie?

De cele mai multe ori, dacă ai simptome precum răgușeală, durere în gât sau o ușoară senzație de jenă în gât înseamnă că ai o răceală sau gripă. De aceea e important să știm cum scăpăm de aceste ușoare afecțiuni.

Majoritatea agenților patogeni pătrund în corpul nostru prin nas, care captează particulele contaminate eliminate de o persoană bolnavă prin tuse, strănut, vorbit etc.


Nu uita că te poți contamina și dacă nu îți igienizezi mâinile corespunzător. Dacă ai atins diferite suprafețe nu pune mâna neigienizată, la gură, nas sau ochi. Care sunt semnele care ne indică apariția unei infecții respiratorii:

- durerea în gât;
- secreții nazale;
- tuse;
- strănut persistent;
- lăcrimări ale ochiului;
- febră;
- frisoane;
- dureri musculare;
- oboseală;
- tulburări gastrointestinale.


Care este primul semn de infecție respiratorie? Cum să tratezi infecția respiratorie?

Inflamațiile și infecțiile din gât apar în primele două zile. Pentru a scăpa de această senzație neplăcută, este recomandat să iei comprimatele cu acțiune cvadruplă rapidă: antibacteriană, antifungică, anestezică si împotriva disconfortului la înghițire. În 30 de secunde, comprimatele își fac efectul și te vei simți mai bine.

Care este primul semn de infecție respiratorie. În sezonul rece imunitatea noastră are de suferit, iar, de aceea, este indicat să consumăm vitamina C și D, să bem ceai cald și să mâncăm supe și ciorbe.


Alimentele care sunt bogate în vitaminele menționate mai sus sunt: ananas, mandarine, ardei gras, pătrunjel, conopidă, broccoli, căpșuni, varză de Bruxelles, măceșe, coacăze, somon, mango, varză creață, kiwi, cătină, hering, ton, ciuperci, mazăre, lapte vegetal.

De asemenea este indicat să consumi, în această situație, carne de vită, spanac, tofu, ciocolată neagră, cereale fortificate, stridii, carne de vită, porc, pui, năut, linte, fasole, spanac, varză, caju, alune.

Nu în ultimul rând, odihnește-te cât trebuie. Organismul uman are nevoie de opt ore de somn pe noapte pentru a funcționa la nivel optim.

CITEȘTE ȘI:

Oamenii care fac sport regulat prezintă un risc mai mic de spitalizare dacă sunt infectați cu COVID19

 

 

32 de paturi vor fi suplimentate la secțiile ATI din Cluj. „La finalul săptămânii am putea depăși 100”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter