Sănătate

Peste 2,8 milioane de euro pentru spitalele din Cluj-Napoca. Fondurile din bugetul local, destinate programelor de sănătate publică.

Zece instituții medicale din Cluj-Napoca vor beneficia de finanțare locală în valoare de peste 14 milioane de lei pentru desfășurarea programelor de sănătate publică.

Alocări financiare de peste 2,8 milioane de euro, din bugetul local, pentru spitalele din Cluj. Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj obține cea mai consistentă sumă/Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Facebook.com Alocări financiare de peste 2,8 milioane de euro, din bugetul local, pentru spitalele din Cluj. Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj obține cea mai consistentă sumă/Foto: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Facebook.com

 

Spitalele din Cluj vor primi finanțare suplimentară pentru desfășurarea activității și implementarea programelor de sănătate publică. 


Astfel, în urma rectificării bugetare programate săptămâna viitoare și care va fi supusă aprobării Consiliului Local, o serie de instituții medicale din Cluj-Napoca vor beneficia de finanțare substanțială din partea municipalității. 

Bani pentru spitalele Clujului

Primăria a pregătit o serie de proiecte de hotărâre cu impact însemnat asupra sănătății publice.


Astfel, spitalele din Cluj-Napoca, dar și Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei, vor primi fonduri consistente pentru asigurarea serviciilor medicale și sociale oferite prin intermediul programelor de sănătate. 

CITEȘTE ȘI: 
2,5 mil. €, finanțare de la bugetul local pentru spitalele din Cluj. Banii vor fi folosiți inclusiv pentru piese auto și reparații la ambulanțe!

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj obține cea mai consistentă alocare financiară. 


*Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” - 840.000 de lei de la bugetul local pe anul 2024 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică.
*Institutul Oncologic „Prof. dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca - 1.350.000 de lei de la bugetul local.
*Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca - 560.000 de lei.
*Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” - 1.000.000 de lei.
*Spitalul Clinic de Boli Infecțioase - 850.000 de lei.
*Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal - 700.000 de lei.
*Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca - 280.000 de lei.
*Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj - 1.250.000 de lei.
*Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj - 5.600.000 de lei de la bugetul local pe anul 2024 pentru asigurarea asistenței de sănătate publică.
*Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” - 2.024.000 de lei.
*Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca - 546.000 de lei.

De asemenea, Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM) obține 400.000 de lei pentru implementarea Programului multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”.


Anul trecut, spitalele din Cluj-Napoca au primit 2,5 milioane de euro de la bugetul local pentru lucrări de reparații și achiziții de aparatură medicală.

În urma adoptării proiectului de buget rectificat, programat, marți, în ședința de Consiliu Local, spitalele din municipiul Cluj-Napoca vor beneficia de peste 2,8 milioane de euro pentru desfășurarea în bune condiții a activității medicale. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

2,5 mil. €, finanțare de la bugetul local pentru spitalele din Cluj. Banii vor fi folosiți inclusiv pentru piese auto și reparații la ambulanțe!

Ultimele Stiri
abonare newsletter