Politică

Candidatul PMP la Consiliul Județean Cluj, cel mai activ senator clujean

Senatorul Vasile-Cristian Lungu, președintele PMP Cluj, va candida la președinția Consiliului Județean Cluj. Senatorul Lungu este autorul a 82 de inițiative legislative printre care cele mai recente: propunerea legislativă privind alinierea la standardele europene a procesului de prevenire și combatere a poleiului și înzăpezirii pe drumurile și căile publice din România și propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

 

 


Propunerea legislativă pentru modificarea Legii educației naționale a creat două tabere de opinii datorită faptului că interzice activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași; proiectul de lege a survenit în urma experiențelor din sistemul de învățământ american ale senatorului Lungu unde băieți care se catalogau fete intrau în competiții sportive destinate fetelor și le câștigau datorită diferenței de forță fizică. Mai mult, în ultimii ani, în anumite orașe din România, ONG-urile organizau activități extra curriculare unde erau invitați elevii și unde li se explica faptul că ei nu trebuie să ia în seamă sexul biologic, ci se pot auto-denumi fată, băiat sau alte genuri inventate de către promotorii acestei teorii de gen. Părinți îngrijorați și-au dorit oprirea acestei teorii de gen deoarece încurajează disforia de gen și tulburările psihologice ale copiilor, în special ale adolescenților care își descoperă sexualitate.

 


Senatorul Vasile-Cristian Lungu a atras atenția că acest proiect de lege nu discriminează grupurile minoritare, ci doar exclude ca o ideologie dăunătoare să fie considerată un adevăr științific, de drept și să fie predată în unitățile de învățământ. Scopul acestui proiect de lege este să protejeze copii împotriva unor agende globale.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la președinția Consiliului Județean Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu vrea ca modernizarea și dezvoltarea județului Cluj să se desfășoare pentru sănătatea și bunul trai al clujenilor, nu în detrimentul acestora. Astfel, e nevoie de proiecte sociale, culturale și economice care să asigure efecte pozitive sustenabile.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter