Politică

Comunele Jucu şi Bonţida, racordate la staţia de epurare

<p><img src="documente/stories/05_mai/20_ziua/04-statie132123.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un proiect de hotărâre urmează să fie discutat de consilierii judeţeni.</p>

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a anunţat că a iniţiat un proiect de hotărâre care urmează să fie supus aprobării plenului Consiliului Judeţean în prima şedinţă a forului judeţean şi care vizează racordarea reţelelor de canalizare ale comunelor Jucu şi Bonţida la staţia de epurare din cadrul unui parc industrial din comuna Jucu, aflat în subordinea administraţiei judeţene.


 

Acest lucru urmează a se realiza prin trecerea componentelor sistemului public de apă şi canalizare aflate în prezent în administrarea parcului industrial în administrarea Consiliului Judeţean Cluj şi concesionarea pe mai departe Companiei de Apă Someş SA.  „Administrarea reţelei edilitare de apă şi canalizare din incinta parcului industrial de către Compania de Apă Someş este absolut necesară în condiţiile în care această societate comercială aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj este singura instituţie abilitată să opereze servicii de alimentare şi canalizare în zonă, ea având, conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, competenţa teritorială pentru administrarea infrastructurii tehnico-edilitare din zona Jucu-Bonţida”, se arată într-un comunicat de presă al forului judeţean. Lucrările de racordare a celor două comune la staţia de epurare din incinta parcului industrial nu vor afecta în nici un fel asigurarea serviciilor în acest domeniu pentru clienţii parcului şi nici nu vor obstrucţiona dezvoltarea viitoare a acestuia, dau asigurării oficialii Consiliului Judeţean.


 

Jucu şi Bonţida nu au staţie de epurare


 

„Considerăm racordarea acestor două comune la staţia de epurare din incinta parcului industrial ca fiind foarte importantă în condiţiile în care, la ora actuală, nici Jucu şi nici Bonţida nu dispun de o asemenea facilitate proprie. În acest fel, cetăţenii celor două localităţi vor putea beneficia de o staţie de epurare modernă, cu o capacitate de procesare mare, care va avea rolul de a deservi în parametrii optimi toate entităţile racordate la această reţea, fără nici un fel de discriminare”, a  precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. O situaţie inedită în ceea ce priveşte furnizarea apei s-a înregistrat în municipiul Dej, care nu avea o staţie proprie de tratare a apei, fiind conectat la cea a Combinatului Someş Dej. Reprezentanţii Companiei de Apă „Someş” au explicat însă că noua conductă de aducţiune a apei potabile Livada – Dej, destinată să asigure alimentarea cu apă a Dejului din staţia de tratare Gilău şi să elimine dependenţa alimentării cu apă de o firmă privată a fost finalizată. Momentan se fac probe, urmând ca inaugurarea să aibă loc peste o lună.

abonare newsletter