Politică

Mijloc de mandat în Consiliul Județean. Tișe cere întâlniri cu partidele politice. „În principal PSD”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a cerut o întâlnire cu grupurile politice, care ar urma să se desfășoare la finalul anului. Subiectul discuției privește prioritățile pentru următorii doi ani. Tișe a ținut să menționeze că, în principal, se va întâlni cu PSD, apoi USR.

Ședință de Consiliu Județean înainte de pandemie. Sursă foto Facebook Iuliu Sămărtean Ședință de Consiliu Județean înainte de pandemie. Sursă foto Facebook Iuliu Sămărtean

 

Ședința de Consiliu Județean de luni, 31 octombrie, a început, așa cum ne-am obișnuit de atâtea luni, cu zeci de minute întârziere. „Defecțiuni de natură tehnică și nu numai”, a încercat să se scuze Tișe.


În debutul ședinței, președintele CJ Cluj a cerut organizarea unei ședințe cu grupurile politice care nu sunt în conducerea instituției, adică PNL și UDMR.

„Ne apropiem de finalul acestui an și probabil vom avea în decembrie sau vom vedea când vom avea o ședință să discutăm vom vedea dacă va fi doar o ședință colegială între noi și grupurile politice. Intenționez să discut cu grupurile politice din Consiliul Județean fiind un mijloc de mandat, oarecum, să discutăm despre prioritățile în următorii doi ani, îndeobște cu partidele care nu sunt în conducerea Consiliul Județean. Cu UDMR și PNL discut în permanență și practic, toate aceste proiecte pe care le generăm sunt urmare a discuțiilor cu acești colegi. Tocmai pentru că putem considera un mijloc de mandat să discutăm o proiecție pentru următorii doi aniși ceea ce vă propuneți fiecare sau ceea ce doriți să ajustăm înainte să intrăm în anul bugetar viitor. O să mă întâlnesc cu grupurile politice, în principal PSD, apoi USR, vom încerca să gândim un proiect punctual pe următorii doi ani. Există acel proiect de dezvoltare, îl avem votat pe tot mandatul. După cum a evoluat anul acesta, putem să ne dăm seama ce proiecte am putea face, de a îmbunătăți și ajusta acolo unde este posibil, să putem face mai multe lucruri bune pentru oameni decât ne-am gândit noi”, a punctat Tișe.


Alin Tișe a mai spus că în afara ședințelor ordinare din noiembrie și decembrie, cel mai probabil vor fi și ședințe extraordinare.

„Vom vedea când o să adresez această invitație, vom mai avem ședințele ordinare din noiembrie și decembrie, dacă va fi nevoie de o ședință extraordinară fiind pe final, din practică vă spun că a fost nevoie să facem ședințe extraordinare să nu pierdem finanțări”, a încheiat Tișe.

CITEȘTE ȘI:

Proiectele care „îngroapă” Consiliul Județean. De unde va scoate Tișe 3,1 mil. € pentru tratarea levigatului de la Pata Rât?

CFR a cerut oficial să joace pe Cluj Arena. Care va fi mișcarea lui Tișe?

Ce să înțelegem din acest mesaj? Alin Tișe: „Probabil, anul viitor, Untold se va desfășura după alte reguli și în alte condiții”

Ultimele Stiri
abonare newsletter