Politică

Alianţa Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Oficial maghiar: „Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”

Alianța Maghiară din Transilvania (AMT), înființată în toamna anului trecut, și-a ales în acest week-end un nou președinte în persoana deputatului Zoltán Zakariás. Unul dintre obiectivele organizației politice constă în „ţinerea trează” a comunităţii maghiare din Transilvania.


Actualitate

Românii, tot mai îngrijorați privind extinderea războiului din Ucraina în țara noastră

Cetățenii par să fie tot mai îngrijorați de extinderea în România a războiului pe care Rusia îl duce în Ucraina, potrivit ultimelor date prezentate în urma unui sondaj de opinie. Astfel, 65% dintre cei intervievați consideră că războiul Rusiei din Ucraina se poate extinde oricând în țara noastră. La începutul lunii, ministrul Apărării susținea că România „nu se teme de un atac” rusesc.

Politică

Alianța Maghiară din Transilvania, mesaj aiuritor: „România trebuie să decidă dacă vrea să avanseze spre Schengen sau spre Chişinău”

Partidul format la începutul lunii noiembrie transmite un mesaj controversat prin care arată că țara noastră trebuie să se hotărască dacă dorește să se orienteze spre Schengen ori spre Chișinău. Mai mult, Alianța Maghiară din Transilvania (AMT) acuză „atitudinea instigatoare” a președintelui Iohannis la adresa comunității maghiare.
Actualitate

OPINIE. Viorel Nistor: „Gașca să trăiască”

Mi-a venit și stăruit în minte acest cuvânt tot auzind niște reclame pe fondul muzical al unui hit al anilor trecuți, dar mi-am dat seama apoi subit că „gașca” e o realitate românească profundă și o formă de organizare socială mai tare ca orice altceva. Și nu glumesc și nici nu blufez (cum ar zice Putin)!

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners