Educație

Mii de profesori din Cluj-Napoca vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie

În anul 2022, mii de profesori din municipiul Cluj-Napoca vor beneficia de vouchere pentru pregătire digitală, având posibilitatea de a susține un curs de 120 de ore în acest sens.

Mii de profesori din Cluj-Napoca vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie / Foto: depositphotos.com Mii de profesori din Cluj-Napoca vor primi vouchere pentru pregătire digitală de la Primărie / Foto: depositphotos.com

 

 


Pe masa consilierilor locali din Cluj-Napoca va apărea în ședința de miercuri, 4 mai, proiectul de hotărâre „privind suportarea de la bugetul local a finanțării de bază necesară acoperirii cheltuielilor pentru perfecționarea competențelor digitale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și a regulamentului de alocare a sumelor necesare contravalorii cursurilor de perfecționare digitală.”

 


Astfel, profesorii clujeni vor avea posibilitatea de a susține un curs de pregătire digitală de 120 de ore, în valoare de 500 de lei.

Peste 4251 de profesori vor beneficia de vouchere

Primarul Emil Boc a anunțat în luna februarie a acestui an că peste 4.000 de profesori vor beneficia de aceste vouchere de pregătire digitală.


„Municipiul Cluj-Napoca investește și susține educația, prin dezvoltarea continuă a infrastructurii și promovarea învățământului de înaltă calitate. În rețeaua școlară a orașului sunt 76 de unități de învățământ preuniversitar în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr 4251 cadre didactice.

Primăria Cluj-Napoca a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre pentru acordarea de vouchere educaționale destinate cadrelor didactice clujene, pentru participarea la cursuri de dezvoltare a competențelor digitale. Procesul de învățare în mediu online creat de contextul pandemic nu trebuie să creeze lipsuri în procesul educațional - elevi, profesori și infrastructură școlară. Astfel, voucherul educațional are rolul de a eficientiza activitatea de predare și învățare în vederea asigurării unui serviciu educațional de calitate”, a transmis primarul Emil Boc, în luna februarie.


Obiectivele finanțării

-Perfecționarea competențelor digitale prin utilizarea surselor și resurselor digitale ale cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca; 
- Identificarea, evaluarea și selectarea resurselor digitale pentru predare, învățare și evaluare;
- Crearea și utilizarea de noi resurse educaționale digitale; 
- Planificarea și utilizarea dispozitivelor și a resurselor digitale în procesul de predare, astfel încât să se îmbunătățească eficiența intervențiilor didactice; 
- Utilizarea tehnologiilor digitale pentru implicarea în colaborări cu rol educațional a cadrelor didactice, prin împărtășirea de cunoștințe și experiență a practicilor pedagogice.
- Îmbunătățirea comunicării între cadrele didactice și beneficiarii procesului educațional.

Suportarea cheltuielilor de la bugetul local pentru cursurile de perfecționare, acreditate de către Ministerul Educației Naționale, se va realiza conform următoarei grile:


- modul de curs între 30 și 59 de ore, în limita a 120 lei;
- modul curs între 60 și 89 de ore, în limita a 315 lei; 
- modul curs de minim 90 de ore, în limita a 500 lei.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Bursele elevilor din Cluj-Napoca se majorează în 2022! Profesorii primesc vouchere pentru pregătire digitală

Peste 4.200 de profesori din Cluj-Napoca vor beneficia de voucherele pentru pregătire digitală

Ultimele Stiri
abonare newsletter